Ion Bârcă: ”Rareș Bogdan e mic copil pe lângă Dan Vâlceanu”

0
192


”Rareș Bogdan e mic copil pe lângă Dan Vâlceanu” spune Ion Bârcă, primarul din Turburea, într-o declarație despre europarlamentarele din 26 mai. Edilii din județ sunt ușor dezamăgiți de atmosfera letargică de dinaintea alegerilor. „Mi-e dor de vremurile când eram mobilizați de o personalitate politică de la centru!” recunoaște Liviu Cotojman. Aristide Șerbănescu, pe de altă parte, spune că oamenii sunt scârbiți iar dacă nu sunt rugați de primari, nu ies la vot.

Rovana Plumb(PSD), Rareș Bogdan(PNL), Dacian Cioloș(USR-PLUS), Norica Nicolai(ALDE),Victor Ponta(Pro România) și Traian Băsescu(PMP) – sunt vârfurile de lance la alegerile europarlamentare din acest an. Deși nu am intrat în campanie electorală, țara este împânzită de bannerele partidelor politice.

Ștefan Blideanu, edilul liberal din Stănești, nu se așteptă la o moblizare prea mare pentru alegeri. Crede că nu se vor implica aleșii locali, care nu au interes.

Aristide Șebănescu spune că va încerca să îi mobilizeze pe locuitorii comunei Schela să meargă să voteze pe 26 mai, deși îi simte ”scârbiți”.

Ion Bârcă își laudă partidul din care face parte, PSD. Despre celelalte formațiuni afirmă că sunt ”de buzunar”. Primarul din Turburea nu are o părere prea bună despre Rareș Bogdan, primul de pe lista PNL. Îl apreciază mai mult pe liderul organizației Gorj, deputatul Dan Vâlceanu.

Liviu Cotojman se va implica în campania pentru europarlamentare încercând să obțină targetul stabilit pentru PNL. Edilului din Roșia îi este dor de competițiile electorale în care militanții partidului erau implicați, ca pe vremea lui Traian Băsescu.

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Politici și Investigații Publice și Politice, spune că e greu pentru partide să mai convingă electoratul, într-o țară în care 5 milioane de români au emigrat, în căutarea unui trai mai bun. În plus, acuză guvernele perindate de-a lungul vremii, de proasta absorbție a fondurilor europene. Morega îl critică pe Florin Cârciumaru, fostul primar al Târgu-Jiului, pentru faptul că a pus beton amprentat în centrul orașului.
Sursa aici

Lasă un răspuns