ÎNGRIJORARE în rândul primarilor din zona minieră

0
12

Primarul PSD de la Motru acuză că planul de restructurare al CE Oltenia este ținut secret din considerente electorale. Opinia lui Cosmin Morega este că liberalii nu spun clar ce cuprinde planul pentru a nu pierde voturile minerilor și energeticienilor, având în vedere că se apropie alegerile parlamentare. Cosmin Morega se așteaptă la concedieri colective din cadrul CEO.

“Orice loc de muncă pierdut afectează zona Motru și alte localități din județ. Întotdeauna, când este folosit cuvântul “secret”, te duci cu gândul că este ceva suspect. Ar trebui să existe transparență totală. Este firesc să fim informați. Trebuie să știm, ca să vedem și ce măsuri administrative putem lua. Ar trebui să fie transparență totală, este o societate cu capital de stat, este firesc și normal să fim informați. Scopul secretizării planului a fost, la momentul acesta, pur electoral. Să nu-i nemulțumească pe cei care lucrează în sectorul acesta și care, poate, s-ar fi întors împotriva unui partid sau a altuia”, spune Cosmin Morega.

Și Florinel Țuilă cere conducerii Complexului Oltenia să dea dovadă de transparență. Edilul din Cătunele vrea ca administrația companiei miniere să publice salariile pe care le încasează TESA, pentru a vedea oamenii care sunt cheltuielile și de unde se pot reduce costurile, astfel încât pierderile financiare ale societății să fie mai mici la final de an. “ Încă nu am văzut planul de restructurare al CEO, dar dacă va începe tot cu muncitorimea, mă îngrijorează. Sper să înceapă și cu TESA”, spune Florinel Țuilă.

Tag-urifeaturedOriginal Article

Lasă un răspuns