Iată ce impact benefic are pepenele galben asupra organismului

0
36

Nutriționiștii îl recomandă mai ales pentru că miezul său conţine principii active deosebite.

Calitățile nutritive ale pepenelui galben
Pepenele galben are excelente proprietăţi laxative, diuretice şi răcoritoare. Nutriţioniştii europeni ne recomandă să consumăm pepene galben pentru că acest fruct are o compoziţie complexă și conține : vitamine din complexul B (printre care B3, niacina, vitamină care scade nivelul colesterolului rău şi stabilizează nivelul glicemiei), vitamina B9 (acidul folic), indispensabil creșterii și sintezei globulelor roșii, vitamina C, un renumit antioxidant, beta-caroten, o substanţă esenţială pentru sănătatea pielii şi pentru procesul de regenerare a celulelor.

Pepenele galben întăreşte sistemul imunitar
Pepenele galben este un detoxifiant natural, iar proprietățile sale de drenor sunt apreciate de multă vreme. De asemenea, beta-carotenul din compoziția fructului are un efect antioxidant recunoscut, renumit pentru puterea sa de a încetini procesul de îmbătrânire şi de întărire a sistemului imunitar. Aromatul pepene galben conţine, de asemenea, fibre şi multe minerale, dintre care se remarcă potasiul, fierul, cuprul şi magneziul, care ajută la menţinerea echilibrului metabolic. Pentru că este sărac în sodiu (14 mg /100 de grame), pepenele galben este recomandat şi în regimurile de cruţare.

Pepenele galben protejează vederea
“Pepenele galben este o sursă foarte bună de zeaxantină, o componentă vitală a retinei ochilor. Acest carotenoid combate efectele radiaţiilor ultraviolete atât de dăunătoare ochilor şi previne pierderea vederii. De aceea, îndeosebi persoanele care petrec multe ore în faţa calculatorului, este bine să urmeze o cură cu pepene galben. De asemenea, consumul acestui fruct este benefic în caz de anemie, tuberculoză, tuse de diverse etiologii, bronşite şi hemoroizi”, precizează într-un studiu Maria Niculescu, specialist în nutriţie.

Pepenele galben curăță tubul digestiv
Totodată, pepenele galben curăţă tubul digestiv. Pentru un efect mai puternic, după o porţie de pepene galben consumaţi şi două linguri cu tărâţe de grâu înmuiate în apă, susţin nutriţioniştii europeni.

Recomandare!
Indiferent de soi, pepenii galbeni trebuie să se consume separat sau cu o oră înainte de masă.

Rețete hrănitoare cu pepene galben

Fructul poate fi consumat ca aperitiv
Ingrediente : 6 roşii prunişoare, 3 felii de pepene galben, 200 g brânză mozzarela, o linguriţă de cimbru, 4 linguri de ulei de măsline, 6 căţei de usturoi, 2 linguri de oţet de mere

Preparare: Tocaţi sub formă de cubuleţe roşiile, pepenele galben şi brânza, iar usturoiul trebuie tăiat foarte mărunt. Aceste ingrediente trebuie asezonate cu un sos preparat din uleiul de măsline, oţetul de mere şi cimbru. Salata cu pepene galben se serveşte ca aperitiv; este foarte hrănitoare şi uşoară.

Piure de pepene galben
Ingrediente: Două căni de pepene galben-cuburi, 2 linguri de suc de lămâie verde, o lingură de pulbere de mentă, 4 linguri de miere de albine polifloră, 100 gr ciocolată neagră.

Preparare: Pasaţi cuburile de pepene galben, apoi adăugaţi sucul de lămâie verde, pulberea de mentă, mierea de albine polifloră şi amestecaţi-le foarte bine. După preparare, asezonaţi deliciosul preparat cu bucăţele de ciocolată neagră. Păstraţi piureul la rece; puteţi să-l serviţi la o petrecere, la o oră după cină.

Sursă click.roOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.