Gorjenii, așteptați la Cupa Municipiului Târgu Jiu

0
20

Competiție importantă în zona Preajba. În wekend se va desfășura, aici, etapa cu numărul VI-a Campionatului Național de Rallycross. Peste 35 de echipaje se vor lua la întrecere în circuitul din Târgu Jiu, luptând pentru trofeul cel mare.

Competiția va avea loc în perioada 25-26 august. Cupa Municipiului Târgu Jiu va reuni la Gorj cei mai buni conducători auto de tip buggy. „Este o competiție de automobilism deja foarte cunoscută pentru cetățenii din Târgu Jiu, o competiție ce se desfășoară pe un circuit pregătit cu macadam, pe o lungime de aproximativ un kilometru. Participă șase mașini în același timp pe fiecare manșă. Specificul sportului de la Târgu Jiu îl reprezintă autovehiculele de tip buggy. Ne mândrim că am pornit acest proiect de la Târgu Jiu și am reușit să îl extindem la nivel național. Vom avea la start minim 35 de echipaje din toată țara, iar de la clubul nostru vor participa 8 echipaje. Avem sportivi de la Târgu Mureș, București sau Craiova. Premiile constă în diplome, cupe și medalii, dar și premii simbolice specifice automobilismului. Noi avem aproape 18 ani de când organizăm aceste competiții”, a declarat vicepreședintele Asociației ACS Raideri, Cristian Dunavățu.

Primăria, sponsor

Municipalitatea speră ca târgujienii să răspundă pozitiv competiției sportive. Dacă lucrurile merg bine, pe viitor, primarul dorește să realizeze la Târgu Jiu un circuit permanent pentru mașinile de tip buggy. „Sunt încântat că am putut fi parteneri în acest proiect. Pe proiectele pe care le-am demarat la începutul anului și această asociație a primit o anumită finanțare. Mă bucur că se organizează în continuare la Târgu Jiu Campionatul Național de Rallycross și am acordat tot sprijinul necesar pentru organizarea în condiții foarte bune. Sper ca această colaborare să continue și în anii viitori. Poate la un moment dat o să găsim o soluție pentru aceste mașini care au fost concepute la Târgu Jiu, aceste buggy-uri, să găsim un circuit unde să putem organiza permanent un astfel de traseu. Nu de nivelul celui de campionat național, poate mai redus ca și dimensiuni, dar la care să poată participa și cetățenii din Târgu Jiu” , a declarat primarul Marcel Romanescu.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns