Ghid pentru jucării educaționale: învață-i pe copii prin joacă

0
4

Cei mai mulți părinți probabil își vor da ochii peste cap când vor auzi cuvintele „jucării educaționale”. Pentru mulți dintre ei, această expresie evocă imagini cu jucării plictisitoare care pentru copii nu sunt interesante, jucării pe care nimeni nu le dorește. Cu ani în urmă, acest lucru ar fi fost adevărat. Dar nu acum.

În zilele noastre, jucăriile educaționale sunt distractive și eficiente, ajutând copiii să învețe abilități esențiale de viață.

De ce contează jucăriile educaționale

Poate că nu îți dai seama, dar copiii învață cel mai bine prin joc, motiv pentru care jucăriile educaționale sunt cheia dezvoltării lor și sunt, de asemenea, cadouri grozave. De la bebeluș până la grădiniță, copiii sunt învățați abilități și concepte de bază prin acțiuni ludice, cum ar fi cântatul și desenul.

Jucăriile educaționale sunt concepute special pentru aceste scopuri, ajutând la dezvoltarea diferitelor domenii, cum ar fi matematica, alfabetizarea, știința și multe altele. Ele pot învăța un copil cum să recunoască formele și să urmărească obiectele, să ajute un copil mic să învețe literele sau să încurajeze creativitatea și arta într-un copil.

Ideea este că pot oferi copiilor un start pentru viață. Și iată un secret: unele jucării de zi cu zi, cum ar fi Lego și puzzle-uri, sunt de fapt jucării educative.

Jucării educaționale – Cum să le faci singur

Există câteva jucării la care s-ar putea să nu te gândești că se încadrează în categoria educațională, jucării pe care probabil le ai deja acasă. Iată câteva jucării de zi cu zi și cum le poți folosi în scopuri educaționale :

  • Păpuși și case de păpuși: aceste jucării îi învață pe copii concepte precum unitatea familială și încurajează creativitatea și jocul imaginar.
  • Lego: Lego ajută la abilitățile spațiale și motorii, dar pot fi folosite și pentru a preda culorile și numerele. Pune-i pe copii să identifice culorile și să numere pe măsură ce construiesc structuri.
  • Cărți: fiecare carte poate fi predată într-un fel. Pe măsură ce citești, atrage-i atenția copilului cu lucruri din lectură, cu litere din carte sau pune-l să numere cuvinte.
  • Hârtie și stilou: Desenează forme, litere și cifre pentru a le îmbunătăți copiilor abilitățile motorii și a le demara abilitățile școlare. Poți chiar decupa forme pentru a crea un puzzle de casă.

Alegerea jucăriilor educaționale potrivite

După cum poți vedea, există o varietate de jucării educaționale din care să alegi, dar alegerea unei potrivite pentru nevoile unui copil poate fi dificilă. Iată factorii de luat în considerare atunci când cumperi una dintre aceste jucării:

  • Utilizări multiple: o jucărie care îndeplinește mai multe funcții, cum ar fi cărămizile Lego, este excelentă, deoarece poate crește odată cu copilul tău. De exemplu, în copilărie, cărăzimile Lego pot ajuta la coordonarea musculară și la cauză și efect, în timp ce copiii mai mari pot învăța relații spațiale, creativitate și raționament pe măsură ce construiesc structuri mai complexe.
  • Simplitate: Deși vrei ca copiii să învețe concepte diferite, uneori complexe, jucăria pe care o folosesc ar trebui să fie ușor de operat, altfel vor renunța și nu vor învăța nimic. De exemplu, un copil nu poate dezvolta abilități motorii grosiere dacă piesele sunt prea greu de pus laolaltă sau există prea multe forme pentru vârsta lor.
  • Vârstă / abilități adecvate: o jucărie va fi ineficientă dacă nu se potrivește vârstei sau abilităților copilului, așa că citește etichetele. Copiii sunt provocați când ceva este nou, nu când este dincolo de înțelegerea lor. Expune-i la noi concepte treptat astfel încât să fie încrezători și doresc să încerce. Copiii mai mari se vor bucura de seturi de cărămizi din Batman Movie și Lego Ninjago, de exemplu.
  • Scop: Jucăria educațională ar trebui să fie distractivă, în primul rând, dar ar trebui să aibă și un scop. Fie că este vorba de a învăța un copil să urmărească obiecte sau o jucărie de învățare pentru copii mici, înțelege ce face jucăria înainte să o cumperi.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.