Fost poliţist, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Bărbatul s-a predat la penitenciar

0
134

Fostul poliţist s-a predat

Un fost şef al unui post de poliţie din judeţul Gorj a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Craiova.

Nicu Pasăre, fostul şef al Postului de poliţie al comunei gorjene Urdari, s-a predat, săptămâna trecută, la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. Acesta a fost trimis în judecat, în urmă cu trei ani, împreună cu superiorul său de la Poliţia Rovinari, Daniel Morie, sub acuzaţiile de instigare la mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului, fals şi uz de fals. Daniel Morie a fost achitat de instanţa de judecată, însă Nicu Pasăre a fost condamnat definitiv. În anul 2017, cei doi au fost achitaţi de Judecătoria Târgu Jiu, dar procurorii au contestat sentinţa.

Dosar penal, mătrăşit

Dosarul penal constă în modul în care fostul poliţist Nicu Pasăre şi-a făcut datoria într-o anchetă privind un furt de lemne. Doi hoţi au fost fost surprinşi de pădurar la furat de lemne. Aceştia au devenit agresivi, iar pădurarul a folosit chiar şi arma din dotare. Ei au fost de acord să meargă în sat, dar Bebe Rică Tauru a fugit atunci când a văzut maşina de poliţie.
Celălalt suspect urma să fie audiat la sediul Postului de Poliţie Urdari, dar pe drum, cu acordul poliţistului, a dispărut şi el. Poliţistul a menţionat în documente faptul că cei doi suspecţi au fugit până la venirea poliţiei. S-a făcut chiar şi o percheziţie la sediul Poliţiei din Urdari, iar o serie de documente au ieşit la iveală. De asemenea, concubina lui Bebe Rică Tauru l-a acuzat pe poliţist de faptul că i-a cerut favoruri sexuale ca să îl scape bărbat. În acest caz, instanţa de judecată a dispus achitarea poliţistului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns