Focar de gripă aviară face ravagii în întreaga lume. Este devastator

0
10

Cel mai puternic focar de gripă aviară din istorie face ravagii în întreaga lume și a dus la sacrificarea a mii de păsări, informează digi24.ro

Focarul de gripă aviară ne afectează deja. Acesta a dus la creșterea prețului cărnii de pasăre, dar și a ouălor, totul pe fondul scumpirilor deja cauzate de pandemie și războiul din Ucraina. Focarul a perturbat lanțurile de aprovizionare cu alimente și a dus la sacrificarea forțată a milioane de păsări.

Cercetătorii spun că situația este fără precedent, deoarece este vorba despre cel mai grav focar de gripă aviară din Marea Britanie, din cauza numărului de infecții care au apărut la păsările de curte, dar și la cele sălbatice. Totodată, experții adaugă că virusul și-a schimbat comportamentul în moduri nemaiîntâlnite până acum.

“La fel ca COVID, [virusul gripei aviare] se schimbă permanent, nu rămâne niciodată la fel. Nu poți spune că nu se va adapta niciodată, că nu se va schimba niciodată într-un mod care să provoace următoarea pandemie, dar cred că este un risc foarte scăzut în acest moment. Cred că este un risc scăzut să avem o altă pandemie de gripă. Nu va fi această tulpină. Va fi altceva care ne va surprinde”, a explicat un  expert.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.