Focar de COVID-19 la o secţie unde sunt internaţi bolnavi cu afecţiuni psihice

0
27

Cel mai probabil, bolnavii au fost îmbolnăviţi de personalul medical sau auxiliar ori ca urmare a produselor primite din afară, avându-se în vedere faptul că ei nu pot să părăsească unitatea medicală. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au luat măsura impunerii carantinei în Secţia Psihiatrie Cronici. Nu s-a înregistrat niciun deces în rândul bolnavilor.
Cea mai mare parte dintre cei care au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au fost transferaţi în spitalele din Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, pentru a fi trataţi.
Unii dintre pacienţii care au avut un test cu rezultat negativ au revenit în spitalul din localitatea Turceni.
DSP Gorj efectuează şi anchete epidemiologice la secţia psihiatrie de la Turceni.

„Nu conştientizează că trebuie să respecte anumite reguli“

În secţia din Turceni sunt aproximativ 60 de bolnavu cu afecţiuni psihice.
Cristina Cilibiu, primarul oraşului Turceni, a spus că bolnavii nu respectă regulile de distanţare sau de protecţie, pentru că suferă de afecţiuni psihice: „Nu înţeleg că trebuie să respecte distanţarea. Nu conştientizează că trebuie să respecte anumite reguli de combatere a pandemiei. Din ce cunosc, nu a fost nimeni infectat din rândul personalului medical“.

Bolnavii cu afecţiuni psihice, abandonaţi de familii

Aproape toţi bolnavii cu afecţiuni psihice nu mai pleacă din spital, pentru că familiile în abandonează şi, în final, ajung să moară. Primarul Cristina Cilibiu spune că de înmormântarea bolnavilor care decedează se ocupă primăria. Vă mai recomandăm să citiţi Turist nemulţumit de infrastructura din Rânca: „Ţii bine de copii ca să nu alunece pe gheaţă sub roţile unei maşini!“ Cum explică managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu salariile enorme. O moaşă a primit peste 24.000 de lei într-o singură lună

Lasă un răspuns