Filip amenință cu proteste în biroul lui Boza

0
152

Primarului din Rovinari, Robert Filip, nu i-a picat bine vestea că termenul de mutare a utilajelor din vechiul depozit de cărbune de la Roșia în cel nou a fost prelungit. Vechiul depozit a fost închis de câțiva ani din cauză că poluează orașul Rovinari, dar este redeschis în fiecare iarnă din motive de siguranță națională. Asta pentru că noul depozit nu a fost gata la timp.

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aviza în ședința din luna mai propunerea administrației privind prelungirea termenului până la care vor fi demontate utilajele din vechiul depozit de cărbune de la Roșia, închis pentru nerespectarea normelor de mediu, și montate în depozitul nou. Termenul inițial de execuție a contractului era 1 aprilie, noul termen fiind 1 august. Valabilitatea contractului a fost prelungită până la 31 decembrie 2019.

Filip speră că nu a fost mințit încă o dată. “Treaba lor, dar când își vor mai bate o dată joc de noi, nu voi mai scoate orașul pe străzi, îl voi scoate la Boza în birou, pe tot. Dacă ne mai minte și a doua oară. De fapt, a treia oară. Ne baricadăm în sediul CEO, în birou la el facem protestele, dacă el crede că își bate joc de un oraș în felul ăsta. Nu ne mai jucăm cu lucrul ăsta”, a spus Filip la Radio Infinit.

Firmele care asigură operațiunea de demontare-transport-montare sunt GRIMEX, Uzitmet, Trefo, MARSAT și Artego.

Supărarea lui Filip este legată și de faptul că a făcut hârtii de acum trei săptămâni – o lună pentru preluarea unor terenuri pe care Complexul Energetic Oltenia nu le folosește, dar nu a primit niciun răspuns. “Poate e greu să faci o hârtie, pentru mine o hârtie se face în cinci minute, nu în trei săptămâni”, a mai spus Filip.

Articolul Original

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.