FESTIVALULUI FOLCLORIC PĂSTORESC „COBORÂTUL OILOR DE LA MUNTE” ediţia a XXVIII-a, 19-20 septembrie 2020

0
11

Primăria şi Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural „Ion Niţulescu” Baia de Fier, organizează on-line a XXVIII-a ediţie a Festivalului folcloric „Coborâtul oilor de la munte”. Baia de Fier în perioada 19-20 septembrie 2020.

Scopul Festivalului:
Conservarea şi popularizarea tradiţiilor locale legate de viaţa păstorilor şi de fenomenul transhumanței; Promovarea turistică a zonei;
Perpetuarea şi valorificarea scenică a tradiţiilor româneşti în domeniul dansului, cântecului şi portului popular.
Păstrarea relaţiilor de colaborare pe plan cultural, economic şi a unităţii spirituale a comunităţii păstoreşti din ţară.
Festivalul este deschis formaţiunilor artistice de amatori de toate vârstele, aparţinând tuturor zonelor ţării.
Organizatorii au decis ca cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului folcloric pastoral „Coborâtul oilor de la munte” 2020 să se desfăşoare on-line, urmare măsurilor impuse pe plan naţional pentru limitarea riscurilor generate de coronavirusul SARS-COV-2;
Formaţiile participante au trimis câte o înregistrare audio-video a unui program artistic de maxim 30 minute. Înregistrarea a fost însoţită de o scurtă descriere a formaţiei(ansamblului), nume coordonator şi o fotografie a grupului. Soliştii, instrumentiştii invitaţi care nu sunt membrii ai unor ansambluri/formaţii vor transmite o scurtă prezentare scrisă (nume, localitate, melodia/colajul) şi o înregistrare audio-video cu o melodie/colaj de maxim 3-5 minute.
Evenimentul în întregime va fi promovat pe paginile de Facebook ale instituţiilor organizatoare şi ale ansamblurilor participante.
Organizatorii festivalului sunt: Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural „Ion Nițulescu” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Original Article

Lasă un răspuns