Festivalul Național de Tarafuri „Geagu Cătăroiu”la Tismana

0
66

În perioada 12-14 iunie, orașul Tismana va găzdui Festivalul Național de Tarafuri „Geagu Cătăroiu”, un eveniment de referință pentru iubitorii muzicii tradiționale românești. Festivalul promite să aducă pe scenă tarafuri de renume și invitați speciali care vor oferi spectacole memorabile.

Printre vedetele care vor urca pe scena festivalului se numără:
– Niculina Stoican
– Cornel Cojocaru
– Viorica și Ioniță de la Clejani împreună cu Taraful
– Andreea Mihutescu și Mas Music
– Tarafuri din Serbia și Bulgaria

Concurs de tarafuri

Un moment special al festivalului va fi Concursul de Tarafuri, în care cele mai talentate formații din țară se vor întrece pentru titlul de ”cel mai bun taraf”. Premiile pentru câștigători sunt acordate de:
– Consiliul Local și Primăria Tismana
– Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”
– Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
– Asociația «Acasă la Brâncuși»
– Asociația „La Tismana într-o grădină”

Celebrând tradițiile

Festivalul „Geagu Cătăroiu” nu este doar despre muzică; este o celebrare a patrimoniului cultural românesc. Evenimentul va avea loc într-un cadru pitoresc, ideal pentru a onora tradițiile noastre, oferind vizitatorilor oportunitatea de a explora arta și meșteșugurile tradiționale prezentate de meșteri populari locali și din diverse regiuni ale țării.

”Vă așteptăm cu drag în perioada 12-14 iunie la Tismana pentru a vă bucura de magia muzicii tradiționale și de frumusețea obiceiurilor noastre strămoșești!” au transmis organizatorii.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.