Explicațiile primarilor PNL și PSD care au pierdut alegerile în localitățile pe care le conduc. . „A fost votul liber exprimat“

0
65

Organizațiile PSD și PNL din Gorj vor analiza situația localitățile unde au fost pierdute alegerile, cu toate că primarii fac parte în unul dintre cele două partide. Cea mai gravă situație este la PNL, unde din 16 localități conduse de primari liberali, doar în patru a obținut mai multe voturi candidatul PNL, Klaus Iohannis.

Unul dintre aceștia este primarul comunei Bălești, Mădălin Ungureanu (PNL). Acesta spune că situația se va schimba la turul II: Diferența dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă este foarte mică. Consider că este un rezultat mulțumitor. În turul II poate fi loc de mult mai bine. Acesta a fost crezul și voința electorului. A fost votul liber exprimat al fiecărui elector. Nu mă tem de vreo sancțiune din partea PNL“.

Nioață: „Sunt 200 de persoane care au votat pe liste suplimentare“

De asemenea, în comuna Hurezani, unde primar este social democratul Gheorghe Cîrstea, candidatul PNL a fost pe primul loc. Primarul de la PSD nu găsește explicații: „Ăsta este rezultatul și nu am cum să-l comentez“.

La Bumbești Pițic, localitatea condusă de primarul Miky Nioață de la PSD, tot Klaus Iohannis a obținut cele mai multe voturi. Primarul spune că multe persoane au votat pe liste suplimentare si asta îi ridică semne de întrebare: „Cu 50 de voturi al candidatul PNL mai mult decât cel al PSD. Sunt apropiați. Sunt foarte mulți pe liste suplimentare. Sunt 200 de persoane care au votat pe liste suplimentare. Au venit din altă parte. Mi se pare cel puțin curios acest lucru“.
Sursa aici

Lasă un răspuns