Examenul Cambridge, susţinut cu brio de elevii Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” şi în vreme de pandemie

0
4

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a devenit recent Centru de Pregătire Examene Cambridge în judeţul Gorj, în urma acordului încheiat cu Twinkle Star Exam Centre, Centru Autorizat Cambridge Assessment English. Un număr de 12 candidaţi au participat sâmbătă la prima sesiune de examene Cambridge organizată în incinta liceului, examenul Cambridge English Advanced (CAE) pentru care au optat aceştia desfăşurându-se în condiţii speciale de siguranţă, având în vedere respectarea normelor de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2.

În perioada actuală centrele de examinare pot primi un număr limitat de candidaţi, având în vedere măsurile implementate în sensul distanţării fizice iar din punct de vedere al normelor sanitare, igienă şi dezinfecţie s-au luat toate măsurile ca unitatea să poată gestiona în condiţii optime sesiunea de examinare.

„Felicităm centrul de pregătire Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu pentru implicarea deosebită în organizarea examenelor Cambridge în şcoală prin colaborare cu Twinkle Star Exam Centre, într-o perioadă în care majoritatea instituţiilor au sistat acest proces din pricina imposibilităţii de asigurare a condiţiilor optime de siguranţă pentru desfăşurarea acestor examene. Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu este una dintre foarte puţinele şcoli care au reuşit să se organizeze şi replieze exemplar şi să ofere elevilor posibilitatea de a susţine chiar în şcoala lor examenul Cambridge mult aşteptat, pentru care aceştia s-au pregătit îndelung, chiar şi pe timp de stare de urgenţă. Pentru acestea, mulţumim pentru organizare şi implicare doamnei prof. Daniela-Ileana Vîlceanu şi doamnei director prof. Cristina Goanţă. Ne bucurăm şi putem spune că sunt întrunite toate premisele ca activitatea centrului de pregătire să se extindă în cursul anului şi să pregătească în continuare un număr şi mai mare de candidaţi. În anul şcolar precedent un număr total de 1889 de candidaţi, dintre care o parte provenind din şcoli cu care avem o colaborare exemplară, au susţinut un examen Cambridge sub tutela Twinkle Star Exam Centre”, a declarat Ruxandra Raţă-Bucevschi, fondator Twinkle Star Exam Centre, centru autorizat de examinare Cambridge English Language Assessme

A doua sesiune de examene Cambridge este deja programată şi va fi organizată la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu în data de 15 mai 2021, elevii doritori din liceu şi din afara acestuia pot alege între nivelurile A2 Key for Schools (KET) şi B1 Preliminary for Schools (PET) -clasele V-VIII şi B2 First for Schools (FCE) şi C1 Advanced (CAE) – clasele IX – XII.

„Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, în calitate de Centru de Pregătire Examene Cambridge în judeţul Gorj, a avut onoarea să organizeze sâmbătă, 9 ianuarie 2021, prima sesiune de examene Cambridge pentru nivelul Cambridge Advanced English (CAE) în urma acordului încheiat cu Twinkle Star Exam Centre, Centru Autorizat Cambridge Assessment English.

Examenul s-a desfăşurat în condiţii optime, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă, atât pentru elevi, cât şi pentru organizatori. Le mulţumim reprezentanţilor Twinkle Star Exam Centre pentru profesionalism şi pentru încrederea acordată.

De asemenea, felicitări elevilor participanţi! Vă aşteptăm în mai, la a doua sesiune de examene”, a declarat prof. Cristina Goanţă, directorul Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Sesiunea de înscrieri pentru examenele Cambridge English KET, PET, FCE şi CAE care vor fi organizate pe 15 mai 2021 la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu este deschisă. Înscrierile se realizează până în data limită de 2 aprilie 2021. Cei interesaţi de examene pot urmări pagina: www.examenecambridge.ro.

Original Article

Lasă un răspuns