Eroii internetului, activitate preventiv-educativă organizată de polițiștii gorjeni în școli

0
10

Ieri, 2 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o activitate preventiv-educativă, în cadrul proiectului Eroii Internetului, derulat de Poliția Română la nivel național, la care au participat aproximativ 70 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Pompiliu Marcea”, din municipiul Târgu-Jiu și 4 cadre didactice.

 

Astfel, pentru a profita de toate beneficiile oferite de internet, copiii au fost instruiți și pregătiți de polițiști, pentru a lua decizii înțelepte în spațiul public.

 

Proiectul Eroii Internetului are ca scop învățarea elevilor cum să exploreze lumea digitală în siguranță, iar acest scop poate fi atins prin desfășurarea de activități pentru prevenirea criminalității și a victimizării minorilor, care sunt planificate și în perioada următoare.

 

Astfel, polițiștii le-au prezentat elevilor principalele obiective ale acestei campanii de prevenire, unul dintre cele mai importante fiind conștientizarea riscurilor la care se expun atunci când accesează mediul online.

 

Din discuțiile interactive purtate cu elevii, s-a constatat faptul că presiunile sociale și curiozitatea specifică vârstei, cât și accesarea facilă a rețelelor sociale sunt principalii factori care favorizează victimizarea minorilor în mediul online.

 

Astfel, elevii au fost îndrumați să acceseze mediul online doar cu acordul sau sub supravegherea unui adult.

 

De asemenea, elevilor le-a fost prezentat site-ul și jocul ”Eroii Internetului”, care îi ajută în a înțelege cum să nu se lase păcăliți sau cum să își securizeze datele personale în mediul online.

 

La finalul activității, elevii au primit agende inscripționate cu numele proiectului „Eroii Internetului”.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.