După trei etape de secetă, Viitorul Pandurii marcat de două ori, din penalty

0
127

Fără gol marcat din runda inaugurală, când, la debutul pe Municipalul severinean, a dispus cu 2-1 de Sportul Snagov, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a obţinut, în etapa a 5-a, a doua victorie stagională. Duminică, pe arena de la malul Dunării, echipa antrenată de Cristian Lupuţ a învis Daco-Getica Bucureşti cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate din penalty.

Per ansamblu, jocul a fost controlat de gazde, care, puteau deschide scorul încă din minutul 18, când şutul-centrare a lui Gârbiţă a lovit tranversala. În minutul 40, Bădăuţă a fost faultat în careu şi Darius Buia a marcat, de la punctul cu var. În minutul 77 a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă şi Dragu, iar Victoraş Astafei a înscris, de la 11 metri, primul său gol în campionat pentru Viitorul Pandurii. Acesta mai marcarse pentru noua sa echipă şi miercurea trecută, tot din penalty, în meciul cu ”FC U Craiova 1948”, din Turul 3 al Cupei României, pierdut, în cele din urmă, de gorjeni cu 6-5 la loviturile de departajare.

”Avem nevoie foarte mare de această victorie. Etapa trecută, la Târgu Jiu, cu Pandurii, am obţinut un punct, dar nu am reuşit să marcăm. Am făcut-o acum, din penalty, de două ori. O puteam face şi din acţine. Am întâlnim o echipă cu un joc de pase forte bun”, a spus atacantul Darius Buia, aflat şi el la primul gol pentru noua sa echipă Viitorul Pandurii.

Jocul l-a mulţumit pe antrenorul Cristian Lupuţ, care crede că echipa sa e capabilă să scoată un rezultat pozitiv şi runda viitoare, în regie, cu Rapid Bucureşti. ”Echipa începe, uşor-uşor, să joace, să se exprime aşa cum trebuie. Am dominat adversarul din primul până în ultimul minut. Victoria e clar meritată. Urmează meciul cu Rapid, pe care-l vom trata la fel, la victorie. Eu am încredere că putem scoate un rezultat pozitiv”, a declarat Lupuţ.

Viitorul Pandurii în meciul cu Daco-Getica: Anca-Trip – Ciul, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu – Cioiu, Chiorean, Negrean, Gîrbiţă (Hăjmăşan 84′) – Bădăuţă (Vl. Rusu 60′), Buia (Astafei 60′). Rezerve neutilizate: Moga – Vas. Pop, Parnău, Porumb.

Cu şapte puncte acumulate după cinci etape, Viitorul Pandurii a urcat pe locul 9 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu CSM Reşiţa, Petrolul, Ripensia şi Concordia Chiajna. În runda următoare, echipa lui Lupuţ joacă sâmbătă, de la ora 17:15, în Regie, cu Rapid.
Articolul integral aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns