Divorțul în Târgu Jiu: Care este cel mai simplu mod!

0
240

Dintre cele trei modalități de divorț prevăzute de legislația noastră, divorțul la primărie este cel mai simplu. Asta, firește, dacă vorbim de un divorț amiabil. Dacă soții se înțeleg și nu au copii sub 18 ani, atunci pot face amândoi cerere de divorț la primărie și, dacă după 30 de zile tot vor să se despartă, atunci vor obține desfacerea căsătoriei foarte ușor și cu un cost de câteva sute de lei.

Există trei modalități de a divorța în România, descrise în Codul civil: poți divorța chiar acolo unde ai încheiat căsătoria, adică în fața ofițerului de stare civilă, la notar sau în fața unui judecător, după ce treci printr-un proces. Sunt trei soluții care nu se pliază însă pe toate cazurile. Uneori sunt la mijloc copii minori (adică sub 18 ani), neînțelegeri ș.a.m.d. Un lucru e sigur: divorțul la primărie e cea mai simplă metodă, cea mai puțin costisitoare și cea mai scurtă. Singurele condiții sunt: soții să fie de acord să divorțeze și să nu aibă copii minori.
Până în acest moment, 8 cupluri au dorit să se despartă pe cale administrativă la Târgu Jiu.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.