Directoratul CE Oltenia a prezentat cifre sindicatelor: Situația financiară s-a degradat

0
72

Noi cifre le-au fost prezentate sindicaliștilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Directoratul companiei a pus pe masă situația financiară a companiei din ultimii ani. Sindicaliștii susțin că cifrele privind producția au scăzut cu fiecare an. În schimb, au crescut pierderile. Și anul 2019, a fost încheiat tot cu pierderi, în jur de 800 de milioane de lei. Chiar și în aceste condiții, sindicaliștii au reamintit că nu vor nici în ruptul capului ca salariile minerilor să fie majorate cu doar 5%, cât a propus inițial administrația.

O nouă întâlnire de negocieri s-a scurs în această săptămână între sindicaliști și administrația companiei energetice din Gorj. Directoratul a venit cu situația financiară a Complexului și le-a arătat sindicaliștilor că aceasta s-a degradat cu fiecare an. „În câteva luni, s-a transmis că vor fi deblocate carierele. E clar, până se ajunge la cărbune, va mai dura. A fost prezentată și situația economică a CEO pe ultimii ani. Din prezentarea făcută, s-a văzut că s-a degradat de la an la an. Nu oamenii stabilesc contractele pe energie, am spus. Oamenii și-au făcut treaba. De ce nu s-au încheiat contracte pe energie până la ora actuală? Nu e problema salariaților. Dacă nu s-a făcut treabă într-o parte, nu înseamnă să sufere cei din activitatea de producție”, a explicat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Liderul SMEO a adăugat că există dialog cu actualul manager al companiei, dar situația economică e aceeași. În ciuda acestui lucru, sindicatele avertizează că salariații din producție sunt nemulțumiți de banii pe care îi primesc și nu vor accepta un contract de muncă nou dacă nu vor fi majorări substanțiale la veniturile lor lunare. “Există un dialog. Am avut întotdeauna. Temele noastre sunt aceleași și sunt legate de salariați. Nu acceptăm sub nicio formă o creștere de cinci procente. S-a ajuns la un numitor comun și nimeni nu e mulțumit cu această creștere, nimeni dintre federațiile sindicale. E clar că vom stabili în așa fel încât lucrurile să fie bune pentru salariați. Nimeni nu poate nega starea de nemulțumire a oamenilor, este profundă, accentuată. Ceea ce este mai grav, cu informațiile din media, cu decarbonificarea, aproape că a dispărut și speranța în rândul salariaților. La Rovinari, ținând cont de media de vârstă, unde oamenii beneficiază de condiții deosebite de muncă, sunt cele mai vechi unități aici, și sucursala energetică și carierele de lignit, e clar că vor ieși cu toții din activitatea din cadrul companiei”, a mai adăugat Căldărușe, la Gorj TV.

Printre cerințele sindicatelor, pe lângă salarii mai mari, se regăsesc majorarea tichetelor de masă până la 20 de lei, prime mai mari și o cotă de combustibil mai consistentă.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.