Descoperă 3 SECRETE NOI ale izolației termice

0
318

Cladirile vechi sau cele in contructie au nevoie de o structura solida si de o izolare termica de incredere, durabila si eficienta. Daca te pregatesti sa aduci imbunatatiri locuintei tale sau iti ridici o casa noua ori te numeri printre cei care construiesc cladiri si complexuri imobiliare, necesitatea investitiei in produse excelente pentru a realiza izolarea termica a imobilului nu reprezinta o noutate, ci o provocare in incercarea de a face alegerile corecte. Studiaza indeaproape optiunile pe care noua tehnologie de fabricare a materialelor de constructie ti-o pune la dispozitie.

Pe piata se gasesc materiale pentru o gama larga de bugete si preferinte, insa este important sa te adresezi necesitatilor primare ale casei tale pentru a executa corect izolarea termica. In primul rand, este esential sa calculezi cu precizie parametrii de conductivitate (K) si rezistenta termica (R), ceea ce poate realiza cu usurinta orice inginer specializat in termoizolare. Acestia sunt importanti pentru a determina tipul de izolare, grosimea materialelor, cat si alte specificatii de fabricatie ale produselor pe care sa le achizitionezi.

Pentru a-ti usura munca, descopera care sunt marile secrete ale materialelor de izolare termica:

  1. Printre cele mai accesibile si eficiente produse folosite de experti la izolarea termica a cladirilor se numara vata bazaltica, ce are la baza piatra vulcanica bazalt, cu proprietati inedite. Datorita caracteristicilor unice, acest tip de vata atinge un coeficient al rezistentei termice R de 15, in timp ce alte materiale din aceeasi gama se opresc rareori la 13, in timp ce media este de abia 11. Necesita experienta pentru a o monta, insa rezistenta in timp este garantata, astfel incat casa ta sa fie protejata pe termen lung, iar tu sa amortizezi si sa reduci orice tip de cheltuieli.
    Compozitia fibroasa a vatei bazaltice nu permite circulatia aerului, protejandu-te atat de frig, cat si de caldura pe tot timpul anului. In plus, este rezistenta la apa, iar datorita bazaltului, are un caracter ignifug indiscutabil. Ca un avantaj in plus, aceasta vata da dovada si de eficienta in izolarea fonica, indeplinind, deci, doua functii necesare oricarei locuinte.

  1. Fara indoiala, vata de sticla este un alt produs apreciat si recomandat de cei mai buni constructori pentru eficienta termoizolanta de care da dovada. Aceasta este, de altfel, si cel mai des intalnit material de constructii, fabricat din sticla reciclata ce ofera o dubla protectie peretilor si instalatiilor termice ale oricaror cladiri. Este rezistenta la foc si la substante chimice, precum acidul, alcaliul sau solventii organici caracteristici cu ajutorul carora a castigat increderea cumparatorilor de-a lungul timpului.
    In plus, vata de sticla este usor de manevrat si montat, modelandu-se perfect pe denivelari sau tevi, ca sa poata pastra temperatura optima la interior. De asemenea, rezistenta sa in timp este un avantaj pe care ti-l doresti, cu siguranta, in special atunci cand este vorba de confortul casei tale. Tehnicile de fabricare ale acestui produs au atins un nou nivel, motiv pentru care te poti baza pe vata de sticla atunci cand construiesti.

  1. Pentru suprafete netede la exterior, dar si la interior, mesterii recomanda polistirenul extrudat. Acesta se numara printre cele mai eficiente materiale de constructie, ce contribuie la reducerea pana aproape de eliminarea transferului termic de la interior catre exterior. Structura sa celuloasa inchisa nu permite circulatia aerului, deci se numara printre optiunile ideale de izolare termica. Placile de polistiren pot fi montate pe pereti, pardoseala, chiar si in tavane, captusind in totalitate fiecare incapere dorita. Alegand acest material, renunti insa la flexibilitate si la posibilitatea de a izola in totalitate instalatia termica, insa asiguri durabilitate si o investitie accesibila pentru bugetul tau.
    Descoperind aceste secrete ale celor mai cautate produse folosite la izolarea termica a casei, poti lua decizia corecta. Daca vrei sa stii mai multe, citeste aici mai multe detalii si inaugureaza un plan eficient de constructie sau reabilitare a caminului tau.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.