Deputat: nu au 30 de euro pentru alocația fiecărui copil, dar promit investiții de milioane de euro

0
21

A plouat cu promisiuni la Târgu Jiu, cu ocazia vizitei primului ministru Ludovic Orban. Șeful Guvernului a dat asigurări că în perioada următoare va da bani pentru centrura orașului, la Casa de Cultură, dar mai ales, în urma întâlnirii cu sindicatele din CEO, a promis că la compania producătoare de energie va curge lapte și miere. În total, câteva milioane de euro ar urma să fie alocate unor obiective extrem de importante pentru Municipiul Târgu Jiu și Județul Gorj, dar care, până acum, nu au fost aduse în discuție de Marcel Romanescu, primarul orașului. Cel puțin despre Centură rareori a deschis gura de când se află PNL la guvernare. Aceleași promisiuni electorale le aud însă toți românii, deoarece Orban aruncă cu bani pe unde merge în campanie. Promisiunile sunt ușor de demontat, pentru că realitatea relevă cu totul altceva, este de părere deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

”Nu poți să vi acum cu o sumă uriașă să spui că o vei acorda, în condițiile în care declarațiile premierului Orban contrazic tot ceea ce s-a întâmplat, în sensul că știți foarte bine cât de clar s-a exprimat domnul Orban când a spus că va închide producția de energie pe bază de cărbune. Acuma vi și arunci praf în ochi oamenilor, în condițiile în care tu, ca și Guvern, nu ești în stare să asiguri 30 de euro unui copil. Deci, tu spui că nu ai posibilitatea să asigur unui copil al României, printr-o lege votată, promulgată de președintele Iohannis, 30 de euro unui copil, dar vi și atunci praf în ochi oamenilor că vei face investiții de milioane, de miliarde de euro la această companie. Vi și arunci pe piață că vei genera, vei conserva locuri de muncă, în condițiile în care realitatea te trădează. Sunt peste 850 de mii de cărți de muncă încheiate în aceatsă perioadă a guvernării PNL. Cum poți să fii așa de cinic și să-ți bați joc de oameni și să vi cu tolba plină de promisiuni într-un județ care se știe foarte clar că este un județ monoindustrial și că majoritatea oamenilor depind de activitatea Complexului Energetic Oltenia. Vi și spui că vei da drumul la tot felul de investiții, în condițiile în care tu nu ești în stare să majorezi pensiile părinților și bunicilor noștri, nu ești în stare să asiguri măștile promise gratuit copiilor. Iată că începe anul școlar, transferi toată responsabilitatea către primari care au dus greul în toată această perioadă”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Pe măsură ce scorul PNL-ului scade, Orban plusează sume exorbitante cu fiecare apariție publică. Electoratul însă nu mai poate fi păcălit cu astfel de promisiuni, deoarece însăși momentul la care au făcut anunțul că vor veni banii cu nemiluita este legat de campania electorală. Pe de o parte, au înaintat sume amețitoare în ajunul campaniei electorale pentru a impresiona electoratul înaintea alegerilor, iar pe de altă parte, dacă ar fi făcut aceste anunțuri mai înainte cu câteva luni, oamenii și-ar fi dat seama că nu mișcă nimic.

Articolul Deputat: nu au 30 de euro pentru alocația fiecărui copil, dar promit investiții de milioane de euro apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.