DECIZIA PROCURORILOR după reținerea celor trei angajați de la RAR Gorj

0
104

Cele patru persoane, dintre care doi ingineri și un mecanic de la RAR, reținute pentru 24 de ore marți seara, au fost eliberate miercuri. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus măsura controlului judiciar, în timpul cercetărilor. Cei patru suspecți sunt acuzați de infracțiuni de corupție, în legătură cu acordarea dreptului de circulație pentru autovehicule achiziționate din străinătate care nu respectau condițiile legale.

”Trei dintre persoanele reţinute în calitate de suspecţi în cauză sunt funcţionari în cadrul Registrului Auto Român, Reprezentanţa Gorj, iar faptele pentru care aceştia sunt cercetaţi sunt în legătură cu primirea unor sume de bani pentru omologarea în vederea înmatriculării a mai multor autoturisme, în condiţii nelegale. Cea de a patra persoană reţinută în cauză este suspectă cu privire la faptul că în perioada aprilie –iulie 2018 a pretins și primit de la mai multe persoane diverse sume de bani, pretinzând că exercită influenţă asupra funcţionarilor publici angajaţi ai RAR Gorj, pentru a-i determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi a omologa autoturisme în condiţii nelegale”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit reprezentanților DGA, cei trei angajați ai RAR Gorj ar fi încălcat prevederile legale cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la identificarea, omologarea și acordarea dreptului de a circula pe drumurile publice unor autovehicule care prezintă defecțiuni tehnice sau nu au reglate farurile pentru Europa, fiind cumpărate din Anglia.

Articolul original aici.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.