Debut cu stângul pe noul stadion din Târgu Jiu pentru Viitorul Pandurii

0
63

La debutul pe noul stadion Municipal din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii a fost învinsă, cu 3-1, sâmbătă, de Dunărea Călăraşi, în meciul care a contrat pentru etapa a 16-a a Ligii 2.

Încujaraţi de peste 1.000 de suporteri, mulţi dintre ei angajaţi la diverse firme ale omului de afaceri Nicolae Sarcină, al cărui ginere este preşedinte la echipa gorjeană, elevii antrenaţi de Cristian Lupuţ s-au speriat parcă de numărul mare de spectatori şi n-au ştiut să gestioneze situaţia din teren.

Astfel, în minutul 10, Yabre a pasat, neinspirat şi prea încep, spre portar, Bogdan Rusu a interceptat, portarul Anca-Trip a ieşit la 17 metri şi a atins mingea cu mâna. Arbitrul Adrian Illyes a scos repede cartonaşul roşu, eliminându-l astfel pe goalkeeper pentru henţ în postură de ultim apărător. Lovitura libera rezultată a fost transformată în gol de acelaşi Rusu, care a trimis balonul, în forţă, prin zidul format.

Având superioritate numerică, oaspeţii au mărit rapid avantajul prin acelaşi Bogdan Rusu, care, în minutul 22, a fructificat, cu un şut plasat, din 9 metri, “un-doi”-ul cu Gaston Mendy. În minutul 79, nou-intratul Darius Buia a combinat cu Alexandru Bădăuţă, iar, cel din urmă, a redus din handicap, cu un şut plasat, la firul ierbii, din 12 metri.

Echilibrul numeric s-a restabilit în minutul 84, când Gaston Mendy a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Deşi au alergat după egalare, gazdele au mai primit un gol, în prelungiri, de la Mediop, care, pe contraatac, l-a driblat şi pe portarul Moga, înainte să trimită balonul în poartă. S-a încheiat 1-3, iar Viitorul Pandurii a ajuns la cea de-a doua înfrângere consecutivă, după ce, etapa trecută, pierduse şi la UTA, scor 2-0.

Cristian Lupuţ: ”Cert e că echipa şi-a dorit”

”Din păcate, nu a fost debutul pe care îl doream, dar mă bucur că am adus multă lume la stadion (n.r. – la Severin, Viitorul Pandurii juca cu maximum 50 de spectatori). Am început jocul de la 2-0, am făcut două greşeli inexplicabile, apoi am operat două schimbări şi am reintrat în joc. Am avut ocazii mari, dar nu am reuşit să marcăm mai devreme. Cert e că echipa şi-a dorit. Am declarat după cele cinci meciuri consecutive fără înfrângere, să avem grijă cu <>. Din păcate, nu am fost realişti, dar sunt convins că lucrurile se vor remedia. Ne aşteaptă un joc foarte dificil la Petrolul. Încercăm să ne revenim fizic şi să scoatem maximum din meciul de la Ploieşti”, a declarat Cristian Lupuţ, antrenorul de la Viitorul Pandurii.

S-au mutat definitiv la Târgu Jiu

Odata cu debutul pe Municipalul din Târgu Jiu, Viitorul Pandurii şi-a mutat şi „cartierul general” în oraşul lui Brâncuşi. Echipa se va antrena pe stadionul din comuna Băleşti, limitrofă oraşului, însă condiţiile de pregătire sunt modeste, comparativ cu cele de la Sânmartin, în judeţul Bihor.

”Considerăm că merităm să jucăm şi noi aici, alături de Pandurii, dar asta ne obligă să avem rezulate şi un joc frumos. Ne-am mutat definitiv la Târgu Jiu. Nu vom veni doar la meciuri, ci ne şi antrenăm aici. Nu mai pleacăm la Oradea, după meciuri, ca până acum. Condiţiile nu sunt chiar cele mai bune, aşa cum erau la Sânmartin, dar sper ca de anul viitor să găsim soluţii mai bune de pregătire, fiindcă astfel va fi foarte greu”, a conchis Lupuţ.

Cu 21 de puncte stârnse în 15 meciuri jucate în 16 etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 9. În etapa următoare, intermediată, echipa lui Cristian Lupuţ joacă marţi, de la ora 19:30, în deplasare la Ploieşti, cu Petrolul.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns