Cum arată Transalpina la începutul lunii mai. Data estimată de autorităţi pentru redeschiderea Drumului Regelui

0
75

Se estimează că deszăpezirea va fi finalizată la sfârşitul lunii mai

Lucrătorii de la Drumuri Naţionale au început deszăpezirea celei mai înalte şosele din ţară, Transalpina, care ajunge în pasul Urdele la o altitudine de 2.145 de metri.

În multe zone, stratul de zăpadă ajunge chiar la trei metri.
Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova speră ca drumul să fie redeschis circulaţiei la finalul lunii mai, atunci când s-ar putea ridica şi restricţiile de circulaţie ale cetăţenilor.
„Ne dorim ca pe data de 25 mai să se reia traficul pe Transalpina. Sunt troiene de doi-trei metri în zonele unde a viscolit. Acţionăm cu o autofreză şi cu trei încărcătoare“.
Drumul este închis circulaţiei pe sectorul cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului. Nu se mai poate circula pe tot traseul celui mai înalt drum din ţară din luna noiembrie a anului trecut.

De ce se mai numeşte Drumul Regelui

Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărăşan.
Transalpina are o lungime de aproape 150 de kilometri şi traversează trei judeţe: Gorj, Vâlcea şi Alba. Porneşte din localitatea Bengeşti Ciocadia (Gorj) şi ajunge în oraşul Sebeş (Alba), traversând Munţii Parâng, unii dintre cei mai înalţi din România, peisajele fiind uimitoare.
Se mai cheamă Drumul Regelui pentru că a fost amenajat de către Carol al II-lea, la solicitarea prim ministrului Gheorghe Tătărăscu, originar din zona Gorjului, iar iniţiativa ar fi aparţinut conducerii Băncii „Gilortul“, în anul 1934. În acelaşi an, Tătărăscu a venit la Novaci, unde a avut loc o adunare populară, iar lucrările au început rapid, în acelaşi an. A fost inaugurat în anul 1936.
Drumul a fost modernizat în anul 2009, suma alocată de Ministerul Transporturilor fiind de 400 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.