Acasă Actualitate Criză de sânge în Gorj. Centrul de transfuzii își deschide porțile în...

Criză de sânge în Gorj. Centrul de transfuzii își deschide porțile în weekend

0
13

O adevărată criză de sânge este înregistrată la nivelul județului Gorj. Numărul donatorilor s-a redus din ce în ce mai mult, în condițiile în care mulți bolnavi au nevoie de sprijin. Medicul Călina Căluțoiu, șefa Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Gorj, face apel la donatori, care pot să facă o faptă umanitară, dar își pot îmbunătăți și starea de sănătate, pentru că aceștia vor efectua un set de analize medicale, iar „împrospătarea“ sângelui are o serie de efecte benefice asupra organismului: „Tot ce trebuie să facă este să vină la CTS Târgu Jiu și să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină“

Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Gorj a anunțat că va avea ușile deschise în ziua de sâmbătă, 23 ianuarie, pentru a primi mai mulți donatori.

Beneficiile pentru sănătate ale donării de sânge

Cele mai mari beneficii pentru o persoană care donează sânge în mod regulat sunt legare de funcţionarea inimii. Mai mult decât atât, hipertensiunea nu se mai instalează de vârste tinere. „Donarea de sânge este o pierdere compensată uşor, dacă organismul este sănătos. În primul rând este un organism vascular care oricând este obişnuit să piardă o anumită cantitate de sânge. Se menţine un sistem cardio-vascular mult mai elastic, mai tonifiat, se preîntâmpină ateroscleroza şi insuficienţele venoase. Sunt studii care au fundamentat faptul că se reduce riscul de infarct miocardic al celor care donează şi, bineînţeles, bolile cardiace şi hipertensiunea care se instaurează mult mai târziu. Cei care donează de tineri şi au şi un regim de viaţă sănătos nu ajung să dezvolte hipertensiunea arterială atât de răspândită chiar şi în cazu adulţilor tineri“, a precizat Nicoleta Căluţoiu.

Alin Petre

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: