COVID-19. E vestea momentului despre vaccinul Pfizer/BioNTech! Cum răspunde Moderna

0
6

După ce companiile Pfizer și BioNTech au solicitat, vineri, autorizație de urgență pentru primul vaccin care a trecut toate testele clinice, Moderna se pregătește și ea de acest demers. Ambele vaccinuri anticoronavirus au fost create într-un timp record.

Potrivit CNN, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat, vineri, că a programat pe 10 decembrie o ședință a grupului său consultativ extern ca să discute despre cererea Pfizer și BioNTech pentru o autorizare a utilizării de urgență a vaccinului împotriva COVID-19.

Compania Moderna îi va urma exemplul cât de curând, iar avizele sunt așteptate în prima parte a lunii decembrie, potrivit oficialilor companiei americane. După Pfizer și Moderna, și AstraZeneca a anunţat, vineri, că vaccinul dezvoltat împreună cu universitatea Oxford a înregistrat rezultate bune, inclusiv la persoanele în vârstă.

„Este o zi istorică”

Acesta este primul vaccin împotriva noului coronavirus pentru care se solicită autorizație de reglementare în Statele Unite ale Americii. „Este o mare mândrie și bucurie și chiar o ușurare că pot să spun că solicitarea noastră pentru vaccinul anti-COVID este acum în mâinile FDA”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, citat de Libertatea.

„Aceasta este o zi istorică! O zi istorică pentru știință și pentru noi toți. Au fost necesare doar 248 de zile pentru a ajunge din ziua în care am anunțat planurile noastre de a colabora cu BioNTech până în ziua depunerii solicitării la FDA. Am lucrat cu o viteză extraordinară în programul nostru de dezvoltare clinică, menținându-ne tot timpul accentul pe siguranță”, a mai spus acesta.

Intră pe piața SUA în decembrie

Vaccinul, cunoscut sub numele de BNT162b2, ar putea fi disponibil pentru utilizare în cazul persoanelor cu risc ridicat din Statele Unite până la mijlocul ori la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui anunț comun făcut de Pfizer și BioNTech.

Vaccinul celor de la Pfizer și BioNTech necesită două doze la câteva săptămâni distanță, iar protecția se realizează la 28 de zile după prima administrare. Analiza finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer și BioNTech a arătat că acesta are o eficiență de 95% în prevenirea infecțiilor, chiar și la adulții în vârstă, și nu a cauzat probleme serioase de siguranță.

Original Article

Lasă un răspuns