CONTRE Lădaru-Romanescu pe tema modernizării transportului în comun din Târgu-Jiu

0
46

Eduard Lădaru critică proiectul de modernizare a transportului în comun, inclusiv prin achiziționarea de troleibuze electrice, pentru care autorităţile locale au abţinut 24 de milioane de euro, fonduri europene.

Opinia consilierului municipal ALDE este că ar fi trebuit cumpărate autobuze electrice. Eduard Lădaru spune că, în momentul în care vor veni troleibuzele, la Târgu-Jiu va trebui „spart tot orașul” și totul va fi un calvar. Alesul susține că s-a ajuns în această situație pentru că actualul primar al municipiului, Marcel Romanescu, a ascultat de directorii din primărie de pe vremea fostului edil Florin Cârciumaru, care “nu au făcut altceva decât să ia sporuri pentru fonduri europene”. Eduard Lădaru îl ironizează și pe Ion Săvoiu, pe care directorul Transloc, Mihai Paraschiv, l-a luat consilier personal. “Consilierea se poate face și prin telefon. Domnul Săvoiu vede în Italia cum se desfășoară transportul în comun și îi transmite telefonic domnului Paraschiv. Altfel, nu-mi explic cum va face”, a mai spus Lădaru.

Romanescu: Lădaru e „plecat cu avionul”

Primarul Târgu-Jiului susține că din cele 35 de troleibuze care vor urma să ajungă pe viitor în municipiu 20 dintre ele pot funcționa în regim de autobuz electric, având în vedere că vor putea fi încărcate chiar și în mers. În plus, edilul dă asigurări că, pe perioada derulării lucrărilor de modernizare a transportului public, nu va fi un calvar în oraș. Marcel Romanescu nu știe, deocamdată, când vor veni primele troleibuze electrice în Târgu-Jiu. Edilul spune că va merge, marți, la Ministerul Dezvoltării pentru a se interesa în ce fază se află licitația. “ Domnul Lădaru e puțin plecat cu avionul, nu cu troleibuzul. Cred că de aia a făcut aceste afirmații. Spune aberații”, spune, în replică, Marcel Romanescu. Edilul susține că Ion Săvoiu va ocupa postul de consilier personal al lui Mihai Paraschiv la Transloc pe o perioadă de 6 luni, când fostul directorul tehnic din cadrul instituției ar putea reveni în instituție după ce-și va rezolva problemele de sănătate.
Articolul complet aici

Lasă un răspuns