Conferința de lansare publică a proiectului European “Sport4all”

0
175

Asociația Scout Society este o organizație neguvernamentală înființată în 2011, care încurajează voluntariatul și contribuie la dezvoltarea comunității locale, în special la procesul de educare a tinerilor prin intermediul activităților ce au la bază educația non-formală.

Asociația Scout Society implementează în perioada ianuarie – decembrie 2019 proiectul “Sport4all”, care este unul dintre cele nouă proiecte aprobate la nivel național și unicul din regiunea Oltenia, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

Asociația Scout Society vă invită

la conferința de lansare publică a proiectului european Sport4all

Lansarea publică a proiectului va avea loc joi, 23 mai 2019, ora 12:00, în sala de conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare “Constantin Brâncuși”.

Sunt invitați la conferință reprezentanți ai instituțiilor specializate în practicarea sportului, a cluburilor sportive/de tineret locale, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și membri ai organizațiilor neguvernamentale din comunitate și reprezentanți ai mass-mediei.

Proiectul Sport4all își propune să încurajeze incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite; promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării a circa 1000 de persoane din cele 5 comunități locale și promovarea sporturilor tradiționale europene.

Astfel, proiectul este implementat de un consorțiu de 5 parteneri din 5 state ale Uniunii Europene: Asociația Scout Society – România, Odred izdivaca Posejdon – Croația, CSOD – Slovenia, Champions Factory – Bulgaria, Ayuntamiento de Maracena – Spania.

Colaboratori în implementarea proiectului: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria municipiului Târgu-Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică “Constantin Brâncuși”, Clubul montan “White Wolf” și Organizația Națională Cercetașii României, filiala Gorj.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns