Conferința de lansare publică a proiectului European “Sport4all”

0
176

Asociația Scout Society este o organizație neguvernamentală înființată în 2011, care încurajează voluntariatul și contribuie la dezvoltarea comunității locale, în special la procesul de educare a tinerilor prin intermediul activităților ce au la bază educația non-formală.

Asociația Scout Society implementează în perioada ianuarie – decembrie 2019 proiectul “Sport4all”, care este unul dintre cele nouă proiecte aprobate la nivel național și unicul din regiunea Oltenia, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

Asociația Scout Society vă invită

la conferința de lansare publică a proiectului european Sport4all

Lansarea publică a proiectului va avea loc joi, 23 mai 2019, ora 12:00, în sala de conferințe a Centrului Național de Informare și Promovare “Constantin Brâncuși”.

Sunt invitați la conferință reprezentanți ai instituțiilor specializate în practicarea sportului, a cluburilor sportive/de tineret locale, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și membri ai organizațiilor neguvernamentale din comunitate și reprezentanți ai mass-mediei.

Proiectul Sport4all își propune să încurajeze incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite; promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării a circa 1000 de persoane din cele 5 comunități locale și promovarea sporturilor tradiționale europene.

Astfel, proiectul este implementat de un consorțiu de 5 parteneri din 5 state ale Uniunii Europene: Asociația Scout Society – România, Odred izdivaca Posejdon – Croația, CSOD – Slovenia, Champions Factory – Bulgaria, Ayuntamiento de Maracena – Spania.

Colaboratori în implementarea proiectului: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria municipiului Târgu-Jiu, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică “Constantin Brâncuși”, Clubul montan “White Wolf” și Organizația Națională Cercetașii României, filiala Gorj.
Articolul integral aici

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns