Competiție sportivă europeană, la Târgu Jiu. 300 de participanți sunt așteptați în orașul lui Brâncuși

0
114

Un proiect unic în Oltenia va fi derulat în județul Gorj. Este vorba de proiectul „Sport4all”, care se desfășoară în parteneriat cu alte patru organizații din Croația, Slovenia, Bulgaria și Spania. Acesta este unul dintre cele nouă proiecte aprobate la nivel național și unicul din regiunea Oltenia, co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+ Sport.

„A fost conceput cu scopul de a încuraja incluziunea socială în comunitățile locale unde organizațiile partenere își desfășoară activitatea – prin organizarea a diferitor activități sportive. Obiectivele principale ale proiectului sunt: încurajarea egalității în sport între persoanele care provin din medii diferite, promovarea egalității de gen și de șanse pentru toți pe o perioadă de 12 luni în cele 5 țări; încurajarea comunicării active între persoanele care provin din medii diferite, contribuind astfel la prevenirea excluziunii sociale și a radicalizării în rândul a 1000 de persoane din cele 5 comunități locale; promovarea sporturilor tradiționale europene în România, Slovenia, Croația, Bulgaria și Spania. Următoarele evenimente din cadrul proiectului vor fi activitățile sportive planificate în comunitățile locale din Zrece, Sofia, Split și Maracena, unde timp de trei zile vor fi organizate competiții sportive care vor include trei sporturi diferite dintre care unul tradițional specific fiecărei comunități. De asemenea, la Târgu-Jiu, în perioada 21-23 septembrie se va desfășura o competiție europeană unde vor fi implicați peste 300 de persoane. În cadrul acestei activități vor fi susținute și promovate competițiile sportive europene într-un mediu multicultural. Participanții vor putea să participe la un maraton, curse cu biciclete dar si să practice sportul tradițional, oina“, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns