CEO va beneficia de compensații de 20 de milioane de euro dacă șefii vor cauza prejudicii

0
126

În urma încheierii de poliție de asigurare de răspundere profesională pentru erori de management Complexul Energetic Oltenia va beneficia de despăgubiri în valoare de 20 de milioane de euro. Încheierea polițelor de asigurare la cuantumul despăgubiriilor respective va fi avizată și de acționarii companiei în data de 26 august. Polițele de răspundere profesională vor fi încheiate pentru cei 7 membri ai Consiliului de Supraveghere, respectiv pentru cei 5 membri ai Directoratului.

Persoanele aflate în conducerea societăţilor pe acţiuni au obligaţia, potrivit legii, de a încheia poliţe de răspundere profesională pentru ca firma să beneficieze de reparaţii financiare, în cazul unor eventuale prejudicii cauzate de managementul defectuos. În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator, respectiv pentru membrii Directoratului. Această prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie.

Potrivit legislaţiei, asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei sau persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). În cazul producerii de prejudicii sau de daune, firma poate să obţină de la societatea de asigurare o despăgubire care să acopere imediat şi măcar parţial un eventual prejudiciu.
Articolul integral aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.