Celebrul bibliotecar va TRAVERSA Marea Neagra înot de la Sulina la Istanbul

0
246

Celebrul înotător român Avram Iancu de profesie bibliotecar și-a propus o nouă provocare! Și anume, să străbată apele Mării Negre, de la Sulina la Istanbul, pe o lungime de 630 de kilometri. Toată distanța în numai 45 de zile. Startul a fost dat în urmă cu 12 zile, deja ajungând la Constanța.

Pe data de 2 septembrie, Avram Iancu originar din Petroșani a pornit spre noua sa provocare. De această dată și-a propus să parcurgă înotând peste 600 de km, plecând de la Sulina unde Dunărea se varsă în mare.
,,Azi bat la porțile Constanței. Pentru cei interesați de dificultățile periplului meu acvatic, de la Sulina la Istanbul, vă dau întâlnire la ora 19, 00 în golful de la Pescărie”, e scris pe pagina de socializare a lui Avram Iancu.
Anul trecut, a parcurs întregul curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială fără costum de neopren, în 89 de zile. Avram Iancu a ajuns, weekendul trecut, la Mamaia, înoptând la un hotel din stațiune. Potrivit lui Alin Vintilă, din echipa înotătorului, Avram Iancu a înotat, vineri, pe segmentul Tabăra Năvodari până în zona Pescărie din nordul Constanței sau chiar până la portul turistic Tomis.
,,Suntem de-un leat, eu puțin mai mare la stat, el mult mai mare la sfat, putere, curaj, determinare. Nu puteam să-l las să înoate singur aici în apele teritoriale ale Constanței. Vă îndemn și pe voi să o faceți, atât cât poate fiecare, sau măcar să veniți azi să-l întâmpinam la ora 19 în golful de la Pescărie”, a scris pe pagina de socializare facebook Alin Vintilă.
Până în acest moment, marele înotător a parcurs aproximativ 160 km.
Mai jos puteți să urmăriți deplasarea marelui înotător în timp real. Live tracker aici: https://locatoweb.com/map/single/0736151887 sau pe pagina evenimentului: iancuavram.ro/Marea-NEAGRA
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns