Cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj, concediată după ce a apărut la televizor

1
745

femeie din Leurda, care la 83 de ani era angajată ca femeie de serviciu la grădinița din localitate, a fost concediată, după ce a fost văzută la televizor. Cazul celei mai bătrâne angajate a ISJ a apărut în presă, iar a doua zi conducerea instituției a anunțat-o că i-a încetat contractul de muncă, din cauza vârstei înaintate. Bunica Sofia, așa cum îi spuneau cei 13 preșcolari de la Grădinița cu Program Normal Leurda, avea contract de două ore pe zi. Ajungea întotdeauna prima la grădiniță și nu de puține ori avea grijă de micuții pe care părinții îi aduceau mai devreme la grădiniță. Cei mici și-au exprimat îngrijorarea atunci când au aflat că bătrâna nu le va mai trece pragul. Cazul acesteia a fost descoperit pe 26 martie, de viceprimarul din Motru, Cosmin Morega, care a mers la unitatea de învățământ pentru a afla ce investiții sunt necesare.
„Încă de la prima oră, am verificat problemele semnalate la Ģrădinița din satul Lurda, ocazie cu care am constatat că se impune o minimă investiție pentru igienizarea sălii, toaletelor, gardului, asterialei, complexului de joc.
Toate aceste lucrări se ridică la o valoare de aproximativ 5000 lei, sumă pentru care am făcut deja demersurile necesre. Surpriza a fost mare când, la ora 7, am fost întâmpinat de doamna CHIȚORAN SOFIA, în vârstă de 83 ani, ce se ocupă de curățenie, căldură, întreținerea curții exterioare.
Curios, am vizitat interiorul și exteriorul și am fost plăcut surprins de ordinea și curățenia acestei locații, dându-ne puțin la bârfă. Astfel, am aflat că doamna se ocupă de 30 ani de această activitate pentru care primește 400 lei lunar…《Mamă, fac acest lucru pentru că îmi sunt dragi copiii și o voi face până când oi mai putea》, mi-a spus acestă doamnă, recunoscând că și banii sunt buni, chiar dacă sunt puțini, ajutând-o pentru medicamente, dar nici nu dorește nimeni să muncească pentru acești bani. Mult respect pentru astfel de oameni și voi încerca să fac mai multe pentru cei ce fac cu mult drag și seriozitate activitatea, indiferent de condițiile de muncă. Întotdeauna am fost și voi fi pentru oameni și comunitate”, declara viceprimarul Cosmin Morega. Acesta și-a exprimat, luni, nemulțumirea față de decizia reprezentanților Inspectoratului Școlar Gorj, care au concediat-o pe bunica Sofia. Bătrâna va fi nevoită să trăiască de acum doar din pensia de CAP, de 600 de lei, având acasă și un copil bolnav.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns