Ce se întâmplă la granița cu Grecia. Măsuri drastice, până pe 29 iulie

0
16

Controalele de sănătate mai stricte au intrat în vigoare la granița Greciei cu Bulgaria, în urma creșterii cazurilor Covid-19 legate de turism.
Tara și-a deschis porțile pentru turiști pe 15 iunie, acum aproape o lună, a existat o notă în cazurile de coronavirus din toată țara. Mai exact pe 10 iulie, a înregistrat un număr de 60 de cazuri noi, care este cel mai mare număr de noi infecții începând cu 21 aprilie.

Începând de miercuri, toți călătorii care trec frontiera trebuie să poarte rezultate negative la teste, eliberate în cele 72 de ore anterioare și traduse în engleză. Noile reguli au înregistrat o scădere a sosirilor în comparație cu ultimele zile de miercuri devreme.
Traficul terestru dintre Bulgaria și Grecia este limitat la trecerea de frontieră Kulata-Promachonas începând cu 1 iulie
Conform unei decizii a autorităților elene, Kulata-Promachonas a fost desemnat drept singurul punct de intrare în Grecia la granița cu Bulgaria, pentru călătorii neesențiale. Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria a declarat că tot traficul terestru dintre Bulgaria și Grecia este limitat la trecerea de frontieră Kulata-Promachonas începând cu 1 iulie. Toate punctele de frontieră terestre şi feroviare între Bulgaria şi Grecia vor fi închise pentru trafic până la 29 iulie.
Autoritățile din domeniul sănătății susțin că peste 100 dintre noile cazuri identificate în ultimele 10 zile au fost rezultatul unor cazuri importate de la turiștii care ajung în Grecia.

„Știam de la început că, atunci când vom redeschide treptat ușile țării noastre către lume, vom primi cazuri importate”, a spus Stelios Petssas.

Turiștii din toată Europa intră prin trecerea de frontieră Kulata-Promachonas și de aceea, în funcție de locul de reședință din ultimele săptămâni, unii dintre ei sunt testați pentru coronavirus.

Începând cu 14 iulie, autoritățile elene au reinstalat sistemul de depunere a declarațiilor pentru turiștii care doresc să intre în țară. Cei care călătoresc în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor ce poate fi accesat la adresa travel.gov.gr.

Exceptii
Exista și excepții. În categoria exceptiilor intra deţinătorii de permise de rezidenţă emise de statul elen, şoferii de camioane şi persoanele care călătoresc pentru afaceri presante, cei care călătoresc în scop de serviciu, situaţie ce trebuie dovedită printr-un document relevant.

Executivul grec are în vedere acum introducerea de măsuri mai stricte, cum ar fi controalele de frontieră sporite, inspecțiile la restaurante și baruri și chiar restricții față de țările cu rate de incidență mai mari ale coronavirusului.

Cetăţenii greci care trec graniţa în Macedonia de Nord şi Bulgaria pentru a face cumpărături mai ieftine pot reprezenta o prblema, la fel ca si muncitorii sezonieri din Albania care vin în Grecia să culeagă fructe.

Din 15 iulie, rezidenții din Regatul Unit au voie să intre în țară, deși Grecia este îngrijorată de taxa pe care aceasta o poate avea asupra propriei epidemii. Aceștia pot fi supuși unor restricții similare ca și rezidenții din Bulgaria, care trebuie să aducă un test Covid negativ în 72 de ore de la zbor. Autenticitatea testului, care trebuie tradusă în engleză, va fi verificată.

În cazul unui document fictiv, legislația europeană privind falsul unui certificat public este aplicată, spun avocații. Certificatul nu anulează dreptul autorităților elene de a testa selectiv persoanele care intră în țară.

Zeci de lucrători din domeniul sănătății au organizat un protest în afara biroului premierului pentru a cere personal mai bun la spitalele publice din cauza pandemiei.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.