Câte persoane au declarat că au le-au fost solicitați bani pentru a fi îngrijiți corespunzător în spitalele din Gorj

0
93

Încă din decembrie 2016 a fost aprobată implementarea mecanismului de feedback al pacientului în unitățile sanitare publice din sistemul de sănătate românesc. Astfel, pacientul poate evalua serviciile medicale primite în cadrul spitalelor publice. Acestora le este pus la dispoziție un chestionat prin care pot sesiza incidente de etică și integritate ce au avut loc în spitalul public.

Chestionarul de feedback al pacientului cuprinde următoare întrebări:

  1. Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?
  2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?
  3. Cât de mulțumit sunteți de curățenia din spital?
  4. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare?
  5. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea asistentelor medicale?
  6. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?
  7. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?
  8. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare?
  9. Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?
  10. (dacă s-a răspuns DA la întrebarea 9) Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?

Datele, colectate prin intermediul Mecanismului de feedback al pacientului de catre Ministerul Sanatatii, afisate pe data.gov.ro si procesate de Graphs.ro, au fost făcute publice

În ceea ce primesc banii sau atențiile solicitate de medici sau asistente, la nivelul județului Gorj, situația este îmbucurătoare. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, 28 de persoane au declarat faptul că le-au fost solicitați bani pentru a fi îngrijiți corespunzător și peste 2350 au decalarat NU li s-au cerut atenții.

În Spitalul din Cărbunești, la nivelul anului 2023, au fost înregistrate 5 cazuri, la Rovinari – 5 cazuri, Novaci – 5 cazuri și la Bumbești Jiu – 0 cazuri de solicitare de bani sau atenții.

Lista completă poate fi studiată aici: https://www.graphs.ro/feed_auto_tabel.php?q=9&fbclid=IwAR20OVQq-cZIA3jUrIlKBk5oxGnBqHa1ldK3LPwOafiZRDmH8JN7OKHHCCs

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.