Câte focare de pestă porcină sunt la nivelul județului Gorj

0
131
pesta-porcina

La data de 03.07.2023, în judeţul Gorj există 27 focare de pestă porcină africană în localităţile Drăguţeşti, Dâmbova, Cârbeşti, Vârţ, Moi, Ceauru şi Costeni, fiind, de asemnea, notificată suspicionarea altor 5 focare, în localităţile Costeni, Dâmbova şi Moi.

În toate focarele au fost aplicate măsuri de combatere conform legislaţiei aplicabile, fiind instituite restricţii pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, dezinfecţia exploatatiilor. în conformitate cu planurile de măsuri aprobate în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor, au fost delimitate zone de restricţii, respectiv zona de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul fiecărui focar.

Pesta Porcină Africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire la aceştia, virusul PPA având însă impact major la nivel economic şi social.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.