Care va fi soarta celor 1800 de angajați, pe perioadă determinată, de la CE Oltenia

0
654

Administrația Complexului Energetic Oltenia mai are câteva zile la dispoziție pentru a reglementa situația personalului încadrat pe perioadă determinată. Este vorba de aproape 1.800 de angajați, care nu știu ce-i așteaptă după 1 iunie.

Angajații cu pricina au fost recrutați de compania energetică în baza unor contracte încheiate pe perioadă determinată. De la intrarea în companie și până în prezent, administrația CEO a prelungit contractele respective din 6 în 6 luni. De asemenea, de la un număr inițial de 600 de persoane încadrate în cariere și termocentrale, pe perioadă determinată, s-a ajuns la aproape 1.800, adică de 3 ori mai mult.

Între cei care au ajuns la Complexul Energetic Oltenia sunt și muncitori calificați, care s-au integrat bine în câmpul muncii și au devenit, în multe cazuri, oameni de bază. Asta, având în vedere că între timp sute de specialiști au ieșit din sistem prin pensionare. Așadar, ar fi utilă menținerea celor 1.800 de angajați în companie.

Complexul Energetic Oltenia are în continuare peste 11.000 de angajați, cu toate că, potrivit Planului de restructurare, în 2023 ar fi trebuit să mai rămână la compania energetică numai 7.700 de mineri și energeticieni.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.