Bunoaica: Sunt cereri în bătaie de joc

0
7

Solicitarea federațiilor sindicale din CE Oltenia, de majorarea a salariilor de bază cu 250 de lei de la 1 ianuarie, i se pare bătaie de joc liderului de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica.

Practic, pe net este o majorare de 120 de lei, spune Bunoaica. “Cred că oamenii ăștia nu știu pe ce lume trăiesc, noi ar trebui să avem salarii cam cum le au ei, de două mii de euro, că sunt condiții grele, speciale”, a spus Bunoaica.

Cele patru federații reprezentative au cerut această majorare Directoratului, care ar trebui să convoace negocieri.

“Creșterea salariilor de bază din grila de salarizare cu suma de 250 de lei, începând cu data de 01.01.2022, ținând cont de creșterea salariului minim dat de HG 1071/2021 și de demotivarea salariaților calificați și înalt calificați, fără această creștere, prin încheierea unui act adițional la CCM, cu aplicabilitate de la 01.01.2022”, se arată în adresa semnată de liderii patru federații sindicale.

În replică, Nicu Bunoaica spune că ar fi necesară o nouă grilă de salarizare, iar raportul între cel mai mic salariu și cel mai mare să fie 1 la 4.

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns