Beijing 2022 – Ce trebuie să știi despre China Jocuri Olimpice Gimnastică?

0
117

 

3.000 de sportivi vor evolua la XXIV-a Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Pe 4 februarie a avut loc la Beijing deschiderea oficială a celor mai importante competiții internaționale. Tema legată de jocuri olimpice gimnastică și alte sporturi va fi pe buzele tuturor prietenilor tăi.

Jocurile Olimpice de iarnă au început săptămâna aceasta în China, un eveniment global care nu poate fi ignorat, nici măcar de top case pariuri online. În primul rând, să ne sprijinim sportivii, deși de la distanță. Și în al doilea rând, pentru a plasa pariuri sportive online și a urmări știrile. Ghidul nostru scurt vă va spune toate cele mai importante fapte ale acestor competiții.

Când și unde sunt Jocurile Olimpice din 2022?

Deși ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc pe 4 februarie, primele probe au fost programate cu două zile mai devreme. Astfel, Jocurile vor dura 19 zile și se vor încheia cu un spectacol spectaculos pe 20 februarie. Atenția pasionaților este atrasă de bârnă jocuri olimpice.

Majoritatea competițiilor vor avea loc la Beijing. Dar din cauza lipsei de zăpadă suficientă acolo, vor avea loc turnee și la:

 • Yanqing – Locurile sportive din Yanqing vor găzdui competiții de schi, bob, skeleton și luge;
 • Zhangjiakou – va găzdui competiții de schi fond, combinată nordică, biatlon, sărituri cu schiurile și stil liber.

Capitala Chinei este primul oraș din istoria Jocurilor care găzduiește atât Jocurile Olimpice de iarnă, cât și cele de vară. Pentru China, aceste Jocuri sunt speciale: datele competițiilor coincid cu Anul Nou Chinezesc și, de asemenea, sunt programate pentru a coincide cu centenarul Partidului Comunist local.

Jocurile Olimpice de la Beijing reprezintă un prilej excelent pentru acumularea unor câștiguri suplimentare la top case pariuri online. Ne referim aici la pariuri sportive online care pot fi plasate pe acest eveniment. Însă, înainte de a începe trebuie să te familiarizezi cu subiectul legat de pariuri, iar pentru a face acest lucru ai nevoie de un expert în pariere, precum Constantin Mazilescu

Emblemă

Emblema Jocurilor Olimpice din 2022 a primit numele „Visul de iarnă”, care este destul de potrivit pentru sezon și, ca întotdeauna, ascunde semnificații și tradiții speciale. Panglicile fluturate simbolizează lanțurile muntoase ale Chinei cu facilitățile sportive olimpice situate pe ele. Culoarea albastră a emblemei este personificarea viitorului, puritatea gheții și a zăpezii. 

Galbenul și roșul nu sunt doar un tribut adus drapelului Chinei, ci și simboluri ale dorinței de victorie, tinerețe și vitalitate. Iar formele literelor din inscripția Beijing 2022 se referă la arta jianzhi, o tehnică chineză străveche pentru sculptarea bijuteriilor dintr-o singură foaie de hârtie.

Jocurile se vor desfășura sub motto-ul „Întâlnire veselă pe gheață și zăpadă pură” și se vor construi pe moștenirea Jocurilor Olimpice de vară din 2008. De asemenea, este important de menționat că Jocurile Olimpice din februarie 2022 au coincis cu Anul Nou Chinezesc, sau Festivalul Primăverii, principala sărbătoare națională a țării. 

Luptă pentru Jocurile Olimpice

După ce a câștigat lupta pentru dreptul de a găzdui Jocurile Olimpice din 2022 în 2015, Beijingul a intrat deja în istoria olimpică: niciodată până acum Jocurile de iarnă și de vară nu au avut loc în același oraș. Mai mult, un timp foarte scurt separă viitoarea Olimpiada de cea anterioară: în urmă cu doar 14 ani, în 2008, capitala Chinei a găzduit sportivi din întreaga lume la principalul forum sportiv de vară de patru ani.

În multe privințe, faptul că a trecut puțin timp din 2008 a jucat în favoarea Beijingului: o parte semnificativă a infrastructurii a fost păstrată în oraș și încă îndeplinește standardele. Acest lucru a subliniat și Wang Anshun, pe atunci primarul Beijingului, subliniind că infrastructura Jocurilor din 2008 a fost creată cu perspectiva integrării cu orașul, în acest sens, Jocurile Olimpice de iarnă nu vor fi o excepție.

Medalii Jocuri Olimpice România

România a trimis pentru prima dată o echipă oficială pentru a concura la Jocurile Olimpice în 1924 și a ratat doar Jocurile din 1932 și 1948. România a fost singura națiune din Blocul de Est care a participat la Jocurile Olimpice de vară din 1984.

Până în prezent, gimnastica este sursa numărul unu de medalii Jocuri Olimpice România. Țara noastră s-a calificat la echipele feminine de gimnastică între anii 1972 și 2012. Atunci când ne referim la rezultate România Jocuri Olimpice, trebuie să menționăm că națiunea a câștigat medalii la acest eveniment la fiecare olimpiade la care a participat din 1976 până în 2012.

Gimnasta română Nadia Comăneci este cea mai populară gimnastă din toate timpurile si singura sportiva care a înregistrat un punctaj perfect la rezultate România Jocuri Olimpice. Este cea mai decorată sportivă română și una dintre legendele olimpiadei cu nouă. Alte sportive române care au câștigat cinci medalii de aur sunt canotajele Elisabeta Lipa (1984-2004) și Georgița Damian (2000-2008).

Pe lângă gimnastică, alte sporturi în care România a avut succes sunt canotajul, atletismul și luptele.

Există sporturi și competiții noi?

Nu au fost adăugate sporturi noi, dar vor fi cu șapte competiții (109 în total) mai multe decât în ​​PyeongChang 2018. Aceste evenimente își fac debutul la Beijing:

 • La pistă scurtă și la sărituri cu schiurile există o competiție mixtă pe echipe.
 • În bob, monobob-ul pentru femei este inclus în program.
 • La schiul liber, se va adăuga o competiție mixtă pe echipe la sărituri și big air pentru bărbați și femei
 • La snowboarding, va exista o competiție mixtă pe echipe la snowboard cross.

Tipuri și medalii

La Jocurile din 2022 vor fi acordate medalii în 15 sporturi. În total, la Jocurile Olimpice sunt aceste sporturi: 

 • Biatlon
 • Bob
 • Schi alpin
 • Curling
 • Patinaj viteză
 • Sărituri cu schiurile
 • Luge
 • Skeleton
 • Snowboarding
 • Patinaj artistic
 • Freestyle
 • Hochei
 • Pistă scurtă.

În total, sportivii vor concura pentru 327 de medalii (109 seturi):

 • Biatlonul – 11 seturi;
 • Schi alpin – 11 seturi;
 • Patinaj viteză – 14 seturi;
 • Schi fond – 12 seturi;
 • Snowboarding – 11 seturi;
 • Freestyle – 13 seturi.

Turneul de hochei merită o atenție deosebită. Adevărat, a rămas din nou fără jucători din cea mai puternică ligă din lume – NHL. Jucătorii de hochei din NHL au ratat ultimele Jocuri Olimpice din cauza refuzului ligii de a suspenda campionatul, acum din cauza amenințării mari cu coronavirus. Pentru a nu strica relațiile cu NHL și CIO, Federația Internațională de Hochei pe Gheață nu va permite nici măcar acelor jucători de hochei care au primit permisiunea individuală de la cluburi să joace.        

În același timp, față de precedentele Olimpiade de iarnă, numărul disciplinelor a crescut cu șapte. În iulie 2018, CIO a decis să adauge în programul Jocurilor de iarnă și competiții mixte pe echipe la sărituri cu schiurile freestyle, snowboard cross și la acrobația în iulie 2018, CIO a decis să adauge în programul Jocurilor de iarnă bob simplu feminin, ștafetă mixtă pe pistă scurtă, evenimente de mare aer masculin și feminin.

Concluzie

Jocurile Olimpice de la Beijing oferă o alternativă excelentă de a câștiga bani suplimentari. Poți face acest lucru cu ajutorul pariurilor sportive, însă, pentru pariuri de succes trebuie să știi mai întâi cum funcționează aceste Jocuri Olimpice. 

Fanii sunt nerăbdători să vadă rezultatele și să își susțină participanții din țările lor natale. Chiar și România a trimis în 2022 participanți foarte capabil la sanie și bob.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.