Bătălia pentru Casa Albă în vremea pandemiei: 8 state-cheie vor decide alegerile

0
2

Președintele Donald Trump pare să fi intrat în criză de timp pentru a-și crește șansele de câștig în aceste state-cheie, arată o analiză publicată de Politico.com.

Cu 20 de zile înainte de alegerile din 3 noiembrie, Trump se confruntă cu provocări la fel de descurajante ca orice președinte în exercițiu din ultimul sfert secol. Joe Biden este cotat drept câștigător în majoritatea predicțiilor electorale. Democratul deține și un avantaj puternic în sondajele naționale, cu aproape 10 puncte procentuale, conform RealClearPolitics.

Politico a identificat și cele 8 state „câmpuri de luptă critice” – Arizona, Florida, Georgia, Michigan, Minnesota, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin. Unde Biden are un avantaj net, cu excepția unuia dintre ele.

Selecția acestor „state swing” se bazează pe o varietate de factori: sondaje, demografie, istoria alegerilor trecute și recente, înregistrarea alegătorilor, interviuri cu oficiali ai partidelor de stat și locali, strategii.

Când POLITICO a început să țină cronica acestor state swing, după Ziua Muncii, foaia de parcurs pentru Trump și Biden era clară.Trump a trebuit să își maximizeze performanța din mediul rural, să-și stopeze căderea în suburbii și să-i „agațe” pe votanții albi din rândul clasei muncitoare care nu au votat în 2016. În schimb, Biden avea nevoie de o participare mare în marile orașe, în special în rândul votanților afro-americani și să recucerească redute care au ajuns la Trump după ce au votat de două ori pentru Obama.

Politico prezintă situația celor opt state swing care vor decide alegerile din 2020:

Arizona

Pe fondul pandemiei, sondajele din octombrie arată că Biden câștigă în fața lui Trump în cazul alegătorilor albi, în vârstă, în special în rândul republicanilor cu state vechi.

Florida

Pentru prima dată, în acest an, în această etapă a alegerilor generale, democrații îi depășesc pe republicani, cu un procent imens. Votul anticipat i-a electrizat pe democrați, dar veteranii din campanie avertizează că va veni un val de voturi republicane în ziua alegerilor.

Georgia

Atenția tuturor se îndreaptă spre suburbiile populate din Atlanta, care s-au întors puternic împotriva republicanilor în era Trump, dar rezultatul ar putea fi dat peste cap de alegătorii rurali albi. Donald Trump are șanse să și crească sprijinul aici.

Michigan

Este locul în care situația arată cel mai sumbru. Trump și-a pierdut din sprijinul clasei muncitoare albe. Participarea afro-americanilor ar putea face să încline balanța, iar noile legi care permit votul anticipat ar putea să le sufle democraților vânt în pupa.

Minnesota

Donald Trump s-a fixat pe acest stat încă de la pierderea suferită aici în fața lui Hillary Clinton în 2016. Dar nu stă deloc bine în fața alegătorilor albi și indeciși, nici măcar ca-n 2016. Și cu mai puțin de o lună până la alegeri, șansele lui scad dramatic.

Carolina de Norrd

Ce se va întâmpla în districtele Mecklenburg și Wake va modela peisajul politic. Se așteaptă ca cele două disricte, cele mai populate din stat, să joace un rol decisiv în cursa prezidențială, dar și în cursa pentru Senatul și în cea a pentru alegerea guvernatorului.

Pennsylvania

Lucrurile păreau aici că se îndreaptă în direcția bună pentru Donald Trump. Dar din iulie, progresele lui Trump nu doar că au stopat, ba chiar Biden este acum în fața lui cu aproape 7 puncte. Motivul:coronavirusul.

Wisconsin

O serie de evenimente din ultima lună, ce par să favorizeze democrații, a schimbat dinamica acestui câmp de luptă Rust Belt. Wisconsin a plonjat în cea mai gravă luptă cu Covid-19, reamintind alegătorilor reacția administrației Trump. Și există semne numeroase că circumscripțiile-cheie de care Donald Trump are nevoie pentru a-l învinge pe Biden, inclusiv alegătorii suburbani și swingeri, se îndepărtează de el.

Original Article

Lasă un răspuns