Aproape 100 de elevi din București au fost instruiți de polițiștii gorjeni la Rânca

0
7

Ziua a început prin discuţii interactive între poliţişti şi elevi, care au cuprins teme precum modul de comportare în societate, la şcoală şi în familie, prevenirea bullying-ul sau a violenţei, siguranţa în mediul online, precum şi aspecte privitoare la consumul ilicit de substanţe psihoactive.

Ulterior, elevii au plecat într-o drumeţie alături de poliţişti şi colegii patrupezi, în cadrul căreia au fost efectuate exerciţii demonstrative de prindere a unui infractor, de identificare a unui bun sau a unei persoane pierdute, iar Max şi Bella, câinii poliţişti ai Serviciului Criminalistic, şi-au arătat îndeletnicirile, în aplauzele copiilor.

Astfel, copiii au înţeles ce inseamnă o dispariţie a unui minor pentru poliţişti, fiindu-le explicată mobilizarea de forţe în astfel de cazuri, dar şi importanţa identificării minorului în cel mai scurt timp, astfel că au fost instruiţi să comunice părinţilor locul şi persoanele cu care se întâlnesc, atunci când părăsesc domiciliul.

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns