Amendă de până la 10.000 de lire sterline pentru cei care încalcă măsura izolării în Marea Britanie

0
9

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline, potrivit BBC. Cei care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus sau sunt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sunt obligate să stea în carantină.

S-a constatat că doar 18% dintre persoanele care aveau simptome au intrat în izolare, potrivit unui studiu comandat de executivul britanic, potrivit Digi24.

Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă măsura izolării

Încălcarea măsurii izolării devine ilegală de astăzi, cu amenzi începând de la 1.000 de lire sterline până la 10.000 de lire sterline. Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă aceste reguli. Legea se aplică persoanelor care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau cărora medicii le-au recomandat să se autoizoleze deoarece au fost în contact strâns cu cineva care a contractat virusul.

Guvernul britanic a lansat o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19

De asemenea, guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană, contribuind astfel la limitarea răspândirii noului coronavirus.

Original Article

Lasă un răspuns