Alimente care nu trebuie ţinute la frigider

0
31

Ceapa
Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider, pentru că frigul o înmoaie şi, din cauza umidităţii, începe să se mucegăiască, alterând gustul şi altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapa într-un loc uscat, aerisit şi la temperatura camerei, lucru valabil şi în cazul usturoiului.

Cartofii
Dacă ţii cartofii la rece, temperatura scăzută va transforma mai repede amidonul din ei în zahăr şi le va schimba gustul şi textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granuloşi şi vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă, vei vedea că aceasta se înnegreşte. Ţine-i departe de lumină şi la temperatură între 3 °C şi 6 °C.

Pâinea
La temperaturi scăzute, miezul şi coaja pâinii se usucă, se întăresc şi îşi pierd din prospeţime. În plus, îşi schimbă gustul şi mirosul. Se recomandă păstrarea ei într-o pânză curată sau în cutia specială de pâine.

Bananele
Una dintre cele mai frecvente greşeli când vine vorba despre depozitatul alimentelor în frigider este păstrarea bananelor la rece, în ideea că rezistă mai mult. Din păcate, temperatura rece le înnegreşte coaja, iar acestea capătă un aspect inestetic, de luat în seamă dacă ai musafiri şi vrei să îi serveşti cu fructe.

BINE DE ŞTIUT

  • Cafeaua. Dacă o ţii la temperaturi scăzute, asigură-te că o menţii într-un recipient închis. În caz contrar, cafeaua absoarbe şi alte mirosuri din frigider.
  • Păstrezi roşiile la rece, ca să-şi păstreze fermitatea şi prospeţimea? Este o altă greşeală frecventă. Nu doar că roşiile vor fi moi şi făinoase, când le scoţi din frigider, dar uneori au şi alt gust.
  • Ouăle se ţin la temperatura camerei, în cutia în care au fost cumpărate. La rece, coaja ouălor tinde să absoarbă mirosurile celorlalte alimente.
  • Ciocolata. Sigur ai observat că ciocolata, dacă este ţinută la frigider, capătă la exterior o pojghiţă fină deschisă la culoare. Este grăsimea care se întăreşte şi iese la suprafaţă. Nu prezintă niciun risc, nu este vorba despre mucegai, dar i se modifică gustul. Cel mai bine, păstrează ciocolata la temperatura camerei, în locuri ferite de lumină.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.