Al doilea transplant de rinichi de porc la o persoană în viaţă, realizat în SUA

0
36
Foto arhivă

Un rinichi de porc, modificat genetic, a fost transplantat pentru a doua oară în Statele Unite la o persoană în viață, care a primit simultan și o pompă cardiacă. Această procedură combinată reprezintă o etapă revoluționară într-un domeniu în plină dezvoltare, potrivit informațiilor transmise de AFP și citate de Agerpres.

Transplanturile de organe de la animale la oameni, cunoscute ca xenotransplanturi, ar putea oferi o soluție pentru deficitul cronic de organe donate, aducând speranță pentru zecile de mii de persoane care așteaptă un transplant.

„Am combinat două minuni ale medicinei moderne într-un nou mod”, a declarat într-o conferinţă de presă medicul Robert Montgomery, care a coordonat transplantul de rinichi. Este vorba, potrivit declaraţiilor sale, despre „o nouă etapă importantă în evoluţia noastră pentru a face în aşa fel încât organe vitale să devină disponibile pentru toţi cei care au nevoie de ele”.

Pacienta, în vârstă de 54 de ani, suferea de insuficienţă cardiacă şi renală.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.