Agresorul Mutu vrea să fie judecat în libertate. Ce au decis magistrații

1
221
MUTU IOAN ROMICĂ

Romică Ioan Mutu, agresorul din Clubul ”Caractere”, judecat pentru comiterea mai multor infracțiuni, rămâne în arest preventiv. Acesta, în noaptea de 23 septembrie 2023, și-a înjunghiat prietenul apoi a fugit în Belgia, de unde a fost extrădat la începutul lunii noiembrie și încarcerat. De atunci și până în prezent, Mutu a încercat de mai multe ori să scape din spatele gratiilor spre a fi cercetat în libertate, însă fără succes, magistrații decizând legalitatea și temeinicia arestului preventiv.

”În temeiul art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului MUTU IOAN ROMICĂ, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor, prev. de art. 32 alin. (1) C.pen. raportat la art. 188 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen., tâlhărie calificată, prev. de art. 234 alin. 1 lit. a) C.pen. rap. la art. 233 C.pen. cu aplicarea art. 41 C.pen., tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen., portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a) C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi trecerea frauduloasă a frontierei, prev. de art. 262 alin. 1 şi alin. 2 lit. a) C.pen. cu aplicarea art. 41 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului, dispusă prin încheierea penală nr. 52/24.09.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj, definitivă prin încheierea nr. 233/09.11.2023 pronunţată de Curtea de Apel Craiova, urmând a se proceda la verificarea măsurii preventive în procedura de cameră preliminară în termenul de 30 de zile prevăzut de art. 207 alin. 6 Cod pr. pen.”, se arată în sentința magistraților, de la începutul acestei săptămâni.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 COMENTARIU

  1. Mutu Ioan Romica ramane in continuare in arest preventiv, dupa ce a incercat de mai multe ori sa scape din spatele gratiilor. Magistratii au constatat legalitatea si temeinicia masurii preventive si au decis sa o mentina pe acesta in detentie pentru mai multe infractiuni, printre care tentativa la omor si talharie calificata. Acesta a fost extradat din Belgia la inceputul lunii noiembrie si se afla incarcerat inca de atunci. Procedura de camera preliminara va verifica in continuare masura arestului preventiv in termenul de 30 de zile prevazut de lege. Faptele savarsite de Mutu au fost grave si nu poate fi pus in libertate pentru a nu pune in pericol siguranta publica. Ramane de vazut cum se va derula procesul si ce pedeapsa va primi agresorul din Clubul “Caractere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.