Adrian Bogoi: „Aşteptăm şi victorii, de ce nu, chiar etapa viitoare, la Metaloblobus”

0
109

Pandurii Târgu Jiu şi SCM Gloria Buzău au remizat, scor 0-0, în etapa a 6-a a Ligii 2. Meciul disputat sâmbătă dimineaţa, pe terenul sintetic de lângă noul stadion Municipal din Târgu Jiu, a fost unul anost, lipsit de ocazii clare de gol.

De altfel, în prima repriză, cele două combatante nu au expediat nici măcar un şut pe spaţiul porţii. Partea secundă a fost ceva mai animată şi a debutat cu şutul lui Valentin Munteanu. Balonul expediat, de la 22 de metri, de fostul jucător de la Pandurii, din perioada în care echipa activa în Liga 1, a fost reţinut însă fără probleme de portarul Mihai Cotolan. Gorjenii au replicat, în minutul 58, prin şutul juniorului Radu Filip, de la 19 metri, la firul ierbii, reţinut, cu greu, în doi timp, de Relu Stoian.

Până la final, jucătorii ambelor echipe n-au mai găsit soluţii în ofensivă şi partida s-a încheiat nedecisă.

Bogoi: ”Sunt mulţumit de compartimentul defensiv, dar de la mijloc în sus nu avem ritm de joc”

A fost a doua remiză albă pentru Pandurii, care încheiase cu 0-0 şi precedentul joc de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii. Rezultatul cu Gloria l-a mulţumit pe antrenorul Adrian Bogoi. Acesta este însă dezamăgit de faptul că echipa sa suferă în continuare la finalizare.

După şase runde, Pandurii are doar două goluri marcate, în înfrângerile de la Reşiţa (3-1) şi Piteşti (2-1). ”Având în vedere diferenţa de valoare dintre celor două loturi, este bun acest punct obţinut. Adversarii au mulţi jucători cu experienţa Ligii 1, în timp ce noi avem jucători promovaţi de la juniori sau aduşi de la Liga 3. Sunt mulţumit de compartimentul defensiv, dar de la mijloc în sus nu avem ritm de joc. Chiar şi cei introduşi în repriza a doua, care au veneau pe un fond de prospeţime, nu au făcut diferenţa. De trei meciuri stăm însă bine. Chiar şi la Piteşti, am stat foarte bine în teren. Am pierdut nemeritat. Am fost peste adversari în repriza secundă, dar am primit un gol banal pe final. Acum, am stat mai bine. Aşteptăm şi victorii, de ce nu, chiar etapa viitoare, la Metaloblobus, o altă echipă cu jucători experimentaţi. Noi suntem ca o academie de juniori. Creştem jucători, iar, la un interval foarte mic, de 3-4 luni, pleacă spre alte cluburi. Avem o satisfacţie din acest punc de vedere, dar, din păcate, în aceste condiţii, nu putem forma un nucleu, o echipă, cu care să ne batem, în 2-3 ani, la promovare”, a declarat antrenorul Adrian Bogoi.

Oltenii, echipă de asiatici

Echipa sa a avut, în primul 11 al partidei cu SCM Gloria Buzău, un chinez (Lü Yuefeng), un sud-corean născut la Craiova (Hery Du-Ho Kim) şi un japonez (Kazuki Takahashi), ultimul aflat la debutul pentru gorjeni, după ce în returul sezonului trecut a evoluat în Liga 3, la clubul patronat de Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA.

”A fost primul joc al lui Kazuki. A făcut o parte din pregătirea de vară cu noi, ne-am zbătut mult ca să-l legitimăm, fiindcă au existat ceva problemele la FRF, în acest sens. Am reuşit de-abia zilele trecute să-l facem. Acum aşteptăm mult mai mult de la el pe teren, ca şi de la Lu Yufeng. Sunt jucători nou-veniţi, foarte tineri, dar ei sunt un plus la echipă, ca şi Kim. Trebuie să avem puţină răbdare cu ei”, a precizat Bogoi.

Săptămână decisivă pentru viitorul echipei

Acesta aşteaptă şi finalizarea procesului în care CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu solicită acţionarilor achitarea milioanelor de lei, pe care trebuiau să le plătească în ultimii ani. Conform deciziei de anul trecut a Tribunalului Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu-Jiu şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia au de achitat 2 milioane de euro, însă Pandurii a solicitat o sumă aproape dublă. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care, zilele trecute, a amânat sentinţa pentru miercurea viitoare.

”De vreo trei ani nu mai suntem susţinuţi financiar. Am înţeles că săptămâna viitoare se finalizează procesul cu acţionarii, care au de plătit milioanele neachitate în anii anteriori. Sperăm într-un verdict forabil, pentru a avea stabilitate financiară. Oricum, la nivelul lotului, până în iarnă, cu aceşti jucători rămânem (nr.- din cauza interdicţiei de a mai legitima jucători după 15 august)”, a conchis Bogoi.

După şase etape, Pandurii se află pe penultimul loc în Liga 2, cu doar două puncte şi golaveraj 2-10. Etapa următoare, echipa gorjeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Bucureşti, cu Metaloglobus.
Articolul integral aici

Lasă un răspuns