ACUZAŢIE la adresa PRIMARULUI din Motru. E vorba de SALARIU

0
90

Gigel Jianu a fost criticat pe internet pentru salariul lunar de peste 160 de milioane de lei vechi și pentru că și-a acordat un spor de 20%, pentru accesarea de fonduri europene.

Administratorul paginii de socializare Motru News este cel care a lansat acuzaţiile.“Adevărul e că munca în slujba cetățeanului poate fi stresantă uneori, atât de stresantă încât edilul și-a completat indemnizația cu un spor de 20% pentru ca s-a trecut într-o comisie de accesare de fonduri europene pentru proiecte care, în realitate, nu există. Asta înseamnă încă vreo 2704 lei, echivalentul salariului brut al unui miner sau CFL-ist, care lucrează în nămol, ploaie sau zăpadă. Și uite așa primarul nostru de la o „leafă” de 9425 de lei în decembrie 2017, ajunse, după numai un an, la 14820 de lei și după ce făcu ghidușia cu sporul, iată ajunse ca, de la 1 ianuarie, să-i intre în buzunar 16224 de lei, aproape dublu, asta, în contextul în care se plânge peste tot că nu are bani pentru investiții, pentru plata serviciilor prestate de Direcția Publică, pentru plata căldurii către UATAA 15 miliarde de lei, pentru salarii, etc”, a scris pe facebook.

Jianu: Salariile sunt PREVĂZUTE DE LEGE

Primarul oraşului Motru susţine că a respectat legea salarizării când şi-a făcut leafa pe acest an. Gigel Jianu recunoaşte că beneficiază, în 2019, şi de spor 20%, pentru că a atras fonduri europene în municipiu. “E o încercare de manipulare. Salariile primarilor şi viceprimarilor sunt stabilite prin lege. Nu încape niciun fel de comentariu sau influenţa cuiva să-şi dea ceva. Legea le stabileşte tuturor primarilor şi viceprimarilor din ţară şi nu poţi să intervii asupra lui, nimeni nu poate. Dacă pentru ceilalţi funcţionari sunt nişte coeficienţi stabiliţi şi aprobaţi în Consiliul Local, pentru primari şi viceprimari indemnizaţiile sunt fixate prin lege. Trebuie să fac precizarea că, până anul trecut, niciun primar sau viceprimar nu avea drept la niciun spor. Ca să stimuleze absorbţia de fonduri europene, anul trecut, prin lege, s-a hotărât că primarii şi viceprimarii pot încasa sporuri, dacă au atras bani europeni. Cum în Motru au fost atrase fonduri, bineînţeles că mi-a fost şi mie dat acest spor. În campania electorală ar trebui să se spună cât de prost a fost făcută Legea Salarizării şi cât de mult afectează autorităţile locale”, a conchis edilul liberal.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns