A primit, din greșeală, 5.000 de euro de la o bancă și a refuzat să îi dea înapoi

0
324

Un bărbat din Sibiu a primit, din greșeală, 5.000 de euro din partea unei bănci și a refuzat să îi dea înapoi.

Totul a început în ianuarie 2020, când bărbatul s-a dus la o bancă din Sibiu pentru a schimba suma de 5.000 de euro, din bancnote de 50 de euro în bancnote de 100 de euro.

”Inițial inculpatul a solicitat schimbarea sumei de 5.000 de euro, acesta prezentând funcționarului din cadrul băncii 100 de bancnote de 50 de euro.

În timp ce angajata băncii sorta bancnotele primite de la inculpat, acesta din urmă i-a solicitat să îi mai schimbe încă o sumă de 1.000 de euro, remițându-i încă 10 bancnote de 100 de euro”, se arată în rechizitoriu.

Funcționara, derutată de a doua solicitare a bărbatului, a scos din sertar 10 bancnote de 500 de euro, în loc de două bancnote.
”Astfel, în urma erorii în care s-a aflat funcționarul băncii, inculpatului, în loc de suma de 6.000 de euro, i-a fost remisă suma de 11.000 de euro, formată din 22 de bancnote de 500 euro.

Cu toate că inculpatul a numărat suma primită în fața funcționarului, acesta nu a sesizat că ar fi primit o sumă mai mare de bani”, se mai arată în rechizitoriu.

Când și-au dat seama de greșeala funcționarei, reprezentanții băncii l-au contactat pe bărbat să îi ceară restituirea celor 5.000 de euro, însă acesta a negat că a primit bani în plus.

Din acest motiv, banca a făcut o plângere penală pe numele bărbatului.
Judecătorii l-au condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare și l-au obligat pe bărbat să achite prejudiciul.

Până în acest moment, banca a reușit să recupereze doar 30,06 euro din cei 5.000 de euro datorați de inculpat.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.