A murit o fostă profesoară de la UCB. A fost o mare personalitate a școlii românești de drept internațional

0
50

O fostă profesoară de la Universitatea „Constantin Brâncuși“, considerată o somitate școlii românești de drept internațional, s-a stins din viață.

Prof. univ. dr. Dumitra Popescu a activat puțin timp la Universitatea „Constantin Brâncuși“. Aceasta a lucrat în ultima perioadă ca cercetător la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române.
„La cumpăna dintre ani s-a stins o mare personalitate a școlii românești de drept internațional – doamna prof. univ. dr. Dumitra Popescu.
Mai mult de 60 de ani a activat in slujba dreptului internațional, în calitate de cercetător la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române sau de profesor la diferite universități din tara si din străinătate, inclusiv la Facultatea de Științe Juridice a Universității ,,Constantin Brâncuși,, din Târgu-Jiu, în perioada 2006-2007.
Cu o activitate științifică excepțională, precum și în calitate de profesor universitar sau de conducător de doctorat, dna prof. univ. dr. Dumitra Popescu a fost un lider al activităților de cercetare in domeniul dreptului internațional din Romania și, în același timp, un mentor, un model de profesionalism, de profunzime și rigoare științifică.
Sub atenta sa coordonare s-au format generații întregi de specialiști în domeniul dreptului internațional, care au datoria morală de a duce mai departe înaltul spirit cu care și-a construit cercetătorul și profesorul, Dumitra Popescu, întreaga opera academică și carieră didactică.
Exemplu de disciplină, exigență și rigoare profesională, doamna prof. univ. dr. Dumitra Popescu s-a bucurat de apreciere din partea tuturor celor care au cunoscut-o și se înscrie în galeria marilor personalități pe care România le-a dat științei dreptului.
Existența sa s-a remarcat nu numai prin valoarea profesională de excepție, dar și prin demnitatea, simplitatea și discreția specifică unei personalități cu adevărat alese.
Doamna prof. univ. dr. Dumitra Popescu rămâne un reper care a luminat, deopotrivă, căile cunoașterii și valorile morale tuturor celor care au avut privilegiul și onoarea de a fi studenții, doctoranzii, colegii sau colaboratorii domniei sale.
Prin dispariția sa, școala românească de drept internațional a pierdut un profesor și un om e mare valoare dar, cu siguranță, opera domniei sale va dăinui și va fi dusa, mai departe, de toți cei care au stimat-o și au prețuit-o“, a transmis conf. univ. dr. Laura Magdalena Trocan.

Original Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns