A găsit un glonţ în porcul tăiat de Crăciun. În apropierea satului se află un poligon militar

0
106

Poliţia s-a autosesizat după ce femeia a povestit cum a găsit un glonţ în porcul tăiat de Crăciun

O localnică din satul Măceşu, din oraşul Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, acolo unde, în urmă cu câteva zile, un tânăr a fost lovit în cap de un glonţ rătăcit de la poligonul aflat la peste doi kilometri distanţă, le-a povestit jurnaliştilor că, în trecut, a găsit în porcul pe care l-a tăiat un glonţ.

Acesta se afla în stratul de grăsime al animalului. Soţul femeii a mers la poliţie, pentru a le arăta glonţul oamenilor legii, dar nu s-a luat nicio măsură. „Am găsit glonţul în şuncă, după ce l-am tăiat. Soţul meu l-a luat şi a mers cu el la poliţie, iar acolo i s-a spus că este de la unitatea militară, care are un poligon în zonă. A vrut să meargă acolo să întrebe, dar cei de la poliţie l-au oprit şi i-au spus că rezolvă ei, dar nu s-a întâmplat nimic. Nu mai avem nici glonţul, că am renovat casa şi nu l-am mai păstrat“, a povestit femeia.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal în legătură cu acest caz.

Femeia spune că glonţul a intrat în coteţul porcului prin spaţiul gol dintre blăni: „Eu sunt mai tot timpul în grădină. Probabil că glonţul a intrat în coteţ prin deschizătura de la blăni, că nu a lăsat nicio urmă“.

Sătenii din Măceşu se tem să mai iasă din casă de teama gloanţelor

Localnicii din satul Măceşul se tem să mai iasă din casă în urma incidentului care a avut loc luni, 16 septembrie. „Auzim împuşcături, iar cu ani în urmă eram anunţaţi. Era pus afiş aici că în ziua de… de la ora de … se fac trageri. Acum nu s-a mai afişat nimic. Suntem în pericol, dacă a ajuns glonţul la noi în sat“, a mai precizat localnica.

Poligonul care se află pe raza localităţii Târgu Cărbuneşti aparţine Ministerului Apărării Naţionale, care a luat decizia închiderii acestuia până la finalizarea cercetărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Articolul Original

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.