A fost amendat cu 5.000 de lei pentru că a refuzat să își sterilizeze câinele

0
57

Sterilizarea și microciparea câinilor este o procedură obligatorie în România, dar mulți proprietari de animale refuză sterilizarea animalelor. Foarte puțini știu că sancțiunile în astfel de cazuri sunt usturătoare. Acest lucru l-a simțit pe propria piele un bărbat care a fost amendat cu suma de 5.000 de lei.

„Pentru că nu am fost de acord să îmi castreze câinele am primit avertisment de 5000 de lei. Câinele stă în curte, nu are contact cu alți câini. Au venit la poartă au văzut câinele și am refuzat sa fie luat și castrat. Erau de la o campanie gratuită” a transmis bărbatul pe o pagină de Facebook.

Unde-i lege nu-i tocmeală

Conform OUG 155/2001, sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora este obligatorie.

Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 au obligaţia să sterilizeze puii astfel:

  • femelele la vârsta de 4-6 luni;
  •  masculii la vârsta de 6-8 luni

Cei ce nu respectă această obligație de a-și  steriliza  patrupezii ce nu pot fi încadrați într-o rasă omologată riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

 

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.