23:17 – Trump, amenințat din Germania. Adio alianță transatlantică!

0
10

Un marcant membru al conservatorilor, aflați la putere în Germania, afirmă în premieră că o victorie a lui Joe Biden ar prezenta oportunitatea unui redemaraj al parteneriatului Statele Unite-Europa.

Norbert Röttgen a lansat un avertisment puternic cu privire la viitorul legăturilor transatlantice, spunând că realegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA ar putea pune în pericol alianța transatlantică și ar putea deschide ușa Chinei și altor puteri pentru a încerca să umple vidul.

Röttgen, președintele comisiei de afaceri externe a Bundestagului și unul din cei trei candidați la preluarea conducerii CDU, a declarat pentru Politico, în cadrul unui interviu, că cooperarea dintre SUA și Europa va fi în „mare pericol” dacă Trump câștigă alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„Actuala administrație americană este condusă de o logică a pedepsei ori de câte ori alții nu respectă” anumite lucruri, a spus Röttgen. „Nu este posibil să construim un parteneriat pe această bază”.

Membrii partidelor de guvernământ germane încearcă de obicei să evite să ia parte la campaniile americane. Critica sinceră a lui Röttgen, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din SUA, reflectă atât nervozitatea de la Berlin față de perspectivele unui al doilea mandat Trump, cât și profunzimea frustrării față de primul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOAREOriginal Article

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.