155 ani de la constituirea Consiliului Județean Gorj

0
86

Întrunit în prima ședință la 26 octombrie 1864, Consiliul Județean Gorj sărbătorește 155 ani de existență, perioadă în care Hotărârile luate de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea durabilă a acestui județ.

Ca instituție aflat sub autoritatea Consiliului Județean, CJCPCT Gorj este așezămăntul cultural care a inițiat această sărbătoare, propunându-și în Agenda manifestărilor din acest an să fie parte în organizarea acestui eveniment care va cuprinde, printre altele:
– Vernisajul expozi¡iei de fotografie veche (realizator Teodor Dădălău);
– Evocare istorică a ședinței de constituire a primului Consiliu al Județului Gorj (scenariul Ion Cepoi, reagia Cosmin Brehuță). De la Teatrul ,,Elvira Godeanu” participă actorii: Ion Alexandrescu, Eugen Titu, Valeriu Bâzu, Dan Calotă, Cristinel Dobran, Dan Dobroiu, Cosmin Brehuță, Adrian Șerban, Vlad Rădulea, Ionuț Stoica, Sorin Giurca și George Drăghescu, sprijiniți fiind și de Aurelian Gârbaciu și Pompiliu Ciolacu.
– Lansare carte: Ion Cepoi – ,,Protocoalele Consiliului Județean Gorj (26 oct. 1864-25 febr. 1865) și ale Consiliului Comunei urbane Tg-Jiu (26 iulie 1864-3 august 1864), ediția a II-a revăzută și adăugită, Editura CJCPCT Gorj, 2019.
Cu același prilej, managerul CJCPCT Gorj a propus ca în ședința omagială închinată evenimentului de către Consiliul Județean, să se dea o Hotărâre prin care anul 2021 să fie declarat ,,Anul Tudor Vladimirescu”, iar printre proiectele ce ar trebui să celebreze acest eveniment de anvergură națională să se afle și realizarea unui Muzeu ,,Tudor Vladimirescu” (proiect propus încă de la începutul anului 2018) în Casa Vasile Moangă din Tg-Jiu, imobil în care eroul gorjean a poposit în mai multe rânduri și de unde a pornit cu pandurii săi spre Padeș, unde a rostit celebra Proclamație.




Articolul integral aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.